Σε φιλάει όλο και πιο έντονα, το χέρι του αρχίζει να κατεβαίνει προς τα κάτω, σου ξεκουμπώνει το τζιν και σε πιάνει πανικός. Με τις περισσότερες φίλες σου έχετε συμφωνήσει ότι περίοδος και σεξ δεν πάνε μαζί, όμως οι ειδικοί θα διαφωνήσουν κάθετα. Σύμφωνα με εκείνους, το σεξ στις δύσκολες μέρες του μήνα μπορεί να έχει πολλά πλεονεκτήματα. Σε απαλλάσσει από τις κράμπες, νιώθεις μεγαλύτερη ευχαρίστηση και, φυσικά, έχεις πιο έντονους οργασμούς. Παρ’ όλα αυτά, αν ο φίλος σου παθαίνει ίλιγγο και μόνο στην ιδέα, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα το διαπιστώσεις ποτέ. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να τον πείσεις να κάνετε άλλη μία δοκιμή.
True blood
Το μόνο που σου λείπει τις ημέρες της περιόδου σου είναι μια ανεβασμένη λίμπιντο. Υπάρχουν όμως γυναίκες οι οποίες νιώθουν τρομερά ερεθισμένες εκείνο το διάστημα. Αυτό οφείλεται στη ροή του αίματος το οποίο καταλήγει στην περιοχή του κόλπου. Το σώμα σου δεν μπορεί να αντιληφθεί τη διαφορά ανάμεσα στο αίμα της περιόδου και στο φυσικό λιπαντικό υγρό της περιοχής, γι’ αυτό και αντιδρά σαν να είσαι ερεθισμένη.
Επιπλέον ο τράχηλός σου διαστέλλεται ελαφρά, με αποτέλεσμα να είναι πιο ευαίσθητος σε οποιοδήποτε άγγιγμα. Η αίσθηση είναι ακόμη πιο έντονη όταν ο φίλος σου μπαίνει μέσα σου, ενώ σε περίπτωση που η περιοχή είναι υπερβολικά ευαίσθητη, μπορείς πάντα να κρατήσεις τα πόδια σου κλειστά στην ιεραποστολική στάση, ώστε να αποφύγεις τη βαθιά διείσδυση. Το θέμα είναι πως ο συνδυασμός όλων των παραπάνω έχει ως αποτέλεσμα οι οργασμοί σου να είναι πιο δυνατοί απ’ ό,τι συνήθως. Και το καλύτερο; Ο οργασμός κατά τη διάρκεια της περιόδου λειτουργεί σαν φυσικό παυσίπονο για τις κράμπες σου, αφού οι μύες της πυέλου χαλαρώνουν μόλις τελειώσεις, και έτσι ηρεμεί και ο πόνος.
Περίοδος αλλαγών
Φυσικά, δεν είναι και το πιο εύκολο θέμα για συζήτηση με το φίλο σου. Μη δώσεις μεγάλη βαρύτητα στο ζήτημα και σκέψου ότι και ο ίδιος μπορεί να μην είναι τόσο αρνητικός απέναντι στο όλο εγχείρημα. Σύμφωνα με έρευνα στο σάιτ του Cosmo, 40% των Cosmo boys δήλωσαν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κάνουν σεξ όταν η κοπέλα τους έχει περίοδο, ενώ 25% από αυτούς μάς είπαν ότι μπορεί και να μην είναι η καλύτερή τους, αλλά θέλουν να κάνουν σεξ έτσι κι αλλιώς.
Αν θέλεις να μάθεις σε ποια κατηγορία ανήκει ο φίλος σου, τσέκαρε την αντίδρασή του. Όταν αρχίσει να σε χαϊδεύει πιο έντονα, προειδοποίησέ τον ότι είναι «εκείνες» οι μέρες του μήνα και ότι θα πρέπει να γίνετε λίγο πιο δημιουργικοί. Σε περίπτωση που είναι διστακτικός ενώ κι εσύ ανησυχείς για τα σεντόνια σας, ρώτησε το γυναικολόγο σου αν μπορεί να σου τοποθετήσει ένα διάφραγμα, το οποίο θα σε κρατήσει στεγνή προσωρινά. Αν τον πείσεις, απόφυγε να είσαι από πάνω, γιατί η βαρύτητα θα λειτουργήσει εναντίον σου. Στο τέλος απολαύστε ένα χλιαρό ντους μαζί, και να είσαι σίγουρη ότι την επόμενη φορά η περίοδός σου δεν θα σημαίνει και αποχή από το σεξ.
Safe sex
Μην ξεχνάς ότι, ακόμη και αν σου έχουν πει το αντίθετο, ΚΑΙ τις μέρες της περιόδου σου ρισκάρεις να μείνεις έγκυος. Γι’ αυτό άσε στην άκρη τους πειραματισμούς.