Υλικά 2 κούπες φαρίνα 1 κούπα ζάχαρη 3 αυγά 1 κούπα ηλιέλαιο η ελαιόλαδο 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού ξύσμα από ένα πορτοκάλι 1 φακελάκι baking powder (ή τρις κουταλιές του γλυκού) 1 βανίλια Εκτέλεση Bάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ομογενοποιημένο μείγμα Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε και μετά αλευρώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε το χυλό μας μέσα σε αυτήν. Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Όταν κρυώσει το γυρίζουμε ανάποδα και το αχνίζουμε!
Το πιο εύκολο και ελαφρύ κέικ πορτοκαλιού!
Πρόκειται για ένα κέικ απλό μια που δε χρειάζεται μίξερ, οικονομικό γιατί δε χρειάζεστε πάνω από 3 ευρώ για να το φτιάξετε, αλλά και πολύ ελαφρύ μια που μια φέτα δεν έχει πάνω από 100 θερμίδες! Ωστόσο παραμένει απολαυστικό!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια ζεστά με λίγη φέτα στο πλάι, πασπαλισμένα με λίγο φρέσκο μαϊντανό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ντολμαδάκια με σουπιά Αν θέλουμε, προσθέτουμε στα υλικά της γέμισης και το μελάνι της σουπιάς. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική τυροκαυτερή Μπορούμε να κάνουμε την τυροκαυτερή με κόκκινες γλυκές πιπεριές και γιαούρτι! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η απόλυτη πράσινη σαλάτα Φτιάχνουμε το δικό μας υγιεινό ντρέσινγκ με απλά υλικά που έχουμε στο σπίτι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μακαρόνια με φιλετάκια κοτόπουλου Μακαρόνια με φιλετάκια κοτόπουλου που θα λατρέψουν τα παιδιά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μελιτζάνα με σάλτσα ταχίνι, ντομάτα και μαντζουράνα Το ταχίνι αποτελεί καλή πηγή υγιεινών λιπαρών, περιέχει πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ