Υλικά 2 κούπες φαρίνα 1 κούπα ζάχαρη 3 αυγά 1 κούπα ηλιέλαιο η ελαιόλαδο 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού ξύσμα από ένα πορτοκάλι 1 φακελάκι baking powder (ή τρις κουταλιές του γλυκού) 1 βανίλια Εκτέλεση Bάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ομογενοποιημένο μείγμα Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε και μετά αλευρώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε το χυλό μας μέσα σε αυτήν. Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Όταν κρυώσει το γυρίζουμε ανάποδα και το αχνίζουμε!
Το πιο εύκολο και ελαφρύ κέικ πορτοκαλιού!
Πρόκειται για ένα κέικ απλό μια που δε χρειάζεται μίξερ, οικονομικό γιατί δε χρειάζεστε πάνω από 3 ευρώ για να το φτιάξετε, αλλά και πολύ ελαφρύ μια που μια φέτα δεν έχει πάνω από 100 θερμίδες! Ωστόσο παραμένει απολαυστικό!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκμέκ με τσουρέκι και ζαχαρωμένα καρύδια Αναρωτιέστε τι να κάνετε όλα αυτά τα τσουρέκια που σας περίσσεψαν από το Πάσχα; Η απάντηση είναι εκμέκ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατσίκι στο φούρνο Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχουμε ανά διαστήματα τα υγρά του ταψιού και συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ