Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Bloode διοργανώνει την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων ημερίδα ενημέρωσης για τον εθελοντισμό και παράλληλη διενέργεια εθελοντικής αιμοδοσίας. Το αίμα που θα συλλεχθεί θα δοθεί για τις ανάγκες των παιδιών του Συλλόγου ΦΛΟΓΑ.
Κυριακή 28 Φεβρουαρίου. Μία Κυριακή αφιερωμένη στα παιδιά και στην αξία του εθελοντισμού. Μία μέρα όπου μικροί και μεγάλοι θα παίξουν, θα ζωγραφίσουν, θα διαβάσουν, θα διασκεδάσουν, θα δημιουργήσουν και θα ενημερωθούν για την σημασία της εθελοντικής προσφοράς.
Η δράση έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά ως προς τον εθελοντισμό και συγκεκριμένα ως προς την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας. Διοργανώνεται από το Bloode – την πρώτη διαδικτυακή κοινότητα εθελοντών αιμοδοτών – σε συνεργασία με Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες του Δήμου Αθήνας.
Στα πλαίσια της δράσης αυτής, θα πραγματοποιηθεί, ταυτόχρονη εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού. Η αιμοδοσία είναι αφιερωμένη στα παιδιά με καρκίνο στο αίμα. Το αίμα που θα συλλεχθεί θα προσφερθεί για τις ανάγκες των παιδιών του Συλλόγου ΦΛΟΓΑ. Η Φλόγα είναι ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, που αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών με καρκίνο.
Με όχημα το δημιουργικό παιχνίδι τα παιδιά, μαζί με τους γονείς τους, θα έρθουν σε επαφή με την σημασία και την αξία του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της αγάπης και της κοινωνικής προσφοράς. Φυσικά, όσοι γονείς επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί, δίνοντας έτσι το πιο ισχυρό παράδειγμα στα παιδιά τους για το τι θα πει να προσφέρεις εθελοντικά προς όφελος όλων.
Δράσεις
1. Κυνήγι χαμένου θησαυρού στο χώρο και δημιουργία δένδρου από ανακυκλωμένα υλικά (Glovo)
2. Παιχνίδια με φοιτητές από το εξωτερικό για να έρθουν σε επαφή τα παιδιά με την καθημερινότητα άλλων λαών και εθνοτήτων (για παιδιά γυμνασίου – λυκείου) (Aiesec)
3. Παρουσίαση βιβλίου της κας Ντάση για την αιμοδοσία και του πρώτου επιτραπέζιου παιχνιδιού για παιδιά με θέμα την αιμοδοσία, που δημιουργήθηκε από την ομάδα του Bloode
4.Xειροτεχνίες, μουσικο- κινητικά παιχνίδια καιγωνιά ελεύθερου παιχνιδιού για παιδιά 0-7 χρονών (PlaygroundHellas)
5.Συλλογική Κουζίνα όπου θα μαγειρέψουμε και θα φάμεόλοι μαζί (Οργάνωση Γη)
6.Ζωγραφιές σε μεγάλα χαρτόνια με θέμα την αγάπη και την κοινωνική προσφορά. (Κινητό Εργαστήρι Εικαστικών)
7.Ανάγνωση βιβλίων και facepainting (Nannuka)
Μία Κυριακή για τα παιδιά και τον εθελοντισμό
Κυριακή 28 Φεβρουαρίου
10.00 – 17.00
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων
αίθουσα «Δεξαμενές Καθαρισμού»
Περισσότερες πληροφορίες www.facebook.com/bloode.org