Η 22η Μαρτίου έχει οριστεί διεθνώς ως Ημέρα του Νερού. Γιορτάστε την υιοθετώντας μερικούς απλούς τρόπους, που θα εξασφαλίσουν μικρότερη σπατάλη νερού στην καθημερινότητα της οικογένειας: 1. Μην αφήνετε τη βρύση ανοιχτή, όταν π.χ βουρτσίζετε τα δόντια σας. 2. Πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας μέσα σε λεκάνη γεμάτη με νερό και όχι κάτω από τη βρύση. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το ίδιο νερό για να ποτίσετε τα φυτά σας. 3. Μειώνοντας το χρόνο που κάνετε ντους κατά ένα με δύο λεπτά, εξοικονομείτε πάνω από 500 λίτρα νερού το μήνα. 4. Ρίξτε μερικές σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής μέσα στο καζανάκι. Εάν διαπιστώσετε ότι υπάρχει χρώμα στη λεκάνη χωρίς να το έχετε τραβήξει τότε υπάρχει διαρροή, που μπορεί να σημαίνει σπατάλη ενός τόνου νερού το μήνα. 5. Αν έχετε περισσότερα από ένα παιδιά, κάντε τα μπάνιο μαζί. Θα διασκεδάσουν περισσότερο και θα γλιτώσετε μεγάλη ποσότητα νερού.  

6. Αφήστε τα λερωμένα πιάτα και σκεύη να μουλιάσουν στο νερό, αντί να απομακρύνετε τα αποφάγια κάτω από τρεχούμενη βρύση.

7. Χρησιμοποιήστε το πλυντήριο πιάτων, μόνο όταν γεμίσει πλήρως.

8. Ελέγχετε συστηματικά τους λογαριασμούς της εταιρίας ύδρευσης. Αν παρατηρήσετε πως είναι ασυνήθιστα υψηλή, αναζητήστε τυχόν διαρροές.