Υλικά 1 κεσεδάκι γιαούρτι 1 1/2 κούπα ζάχαρη 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα αμύγδαλα σε σκόνη 1 κούπα μαργαρίνη ή βούτυρο 3 αυγά 1 φακελάκι baking powder 1 κ.γ. βανίλια 1 φόρμα- λαγός Λίγη μερέντα για τη διακόσμηση Εκτέλεση Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τα αμύγδαλα σε σκόνη, το baking powder και τη βανίλια Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε καλά Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα Βουτυρώνουμε τη φόρμα-λαγό και ρίχνουμε μέσα στο μείγμα Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35 λεπτά, μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από μέσα. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και ξεφορμάρουμε Διακοσμούμε με τη μερέντα
Αφράτο κέικ «λαγουδάκι» για το Πάσχα!
Ένα αφράτο, απολαυστικό και παιχνιδιάρικο κέικ γιαουρτιού που θα ξετρελάνει τα παιδιά. Μια συνταγή απλή αλλά πολύ γιορταστική, ότι πρέπει δηλαδή για το Πάσχα!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αλμυρά pancakes Αν θέλετε, σερβίρετε τα pancakes το ένα πάνω στο άλλο και βάλτε από πάνω ένα τηγανητό αυγό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπουρδέτο Το μπουρδέτο είναι ένα Κερκυραϊκό πιάτο με ψάρια που προέρχεται από τη Βενετία. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες παραγεμισμένες με ρύζι Μυστικό: Μαγειρεύουμε το φαγητό σε φαρδιά κατσαρόλα γιατί πρέπει να μείνουν όρθιες οι αγκινάρες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κόκορας σάρτσα κρασάτος με χοντρό μακαρούνι & ζακυνθινό λαδοτύρι Το ζακυνθινό λαδοτύρι (στο νησί το αποκαλούν «ντόπιο») είναι ένα σκληρό πικάντικο τυρί από πρόβειο γάλα που ωριμάζει για... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ