Υλικά 1 κεσεδάκι γιαούρτι 1 1/2 κούπα ζάχαρη 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα αμύγδαλα σε σκόνη 1 κούπα μαργαρίνη ή βούτυρο 3 αυγά 1 φακελάκι baking powder 1 κ.γ. βανίλια 1 φόρμα- λαγός Λίγη μερέντα για τη διακόσμηση Εκτέλεση Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τα αμύγδαλα σε σκόνη, το baking powder και τη βανίλια Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε καλά Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα Βουτυρώνουμε τη φόρμα-λαγό και ρίχνουμε μέσα στο μείγμα Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35 λεπτά, μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από μέσα. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και ξεφορμάρουμε Διακοσμούμε με τη μερέντα
Αφράτο κέικ «λαγουδάκι» για το Πάσχα!
Ένα αφράτο, απολαυστικό και παιχνιδιάρικο κέικ γιαουρτιού που θα ξετρελάνει τα παιδιά. Μια συνταγή απλή αλλά πολύ γιορταστική, ότι πρέπει δηλαδή για το Πάσχα!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παντζαροσαλάτα με μήλο Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με τυρί στον φούρνο Ένας δημιουργικός τρόπος να απολαύσετε τα πράσα και να έχετε ένα ωραίο κυρίως πιάτο, που θα αγαπήσει όλη η... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική πίτα με πιπεριές Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, τα υλικά τα έχουν σχεδόν όλοι στο σπίτι και σε μια ώρα έχουμε μια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι Μυστικό: Αλάτι προσθέτουμε στο τέλος, ώστε να μην σκληρύνει το ρύζι και αργήσει να βράσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα Ετοιμάστε ένα ζουμερό θρεπτικό μπέργκερ, γεμάτο γεύση και πλούσιο σε πρωτεΐνη, με ένα «ελληνικό» twist. Σπιτικό και απολαυστικό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα πρωτεϊνικό σνακ που είναι ταυτόχρονα νόστιμο, θρεπτικό και απλό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ