Υλικά: 1 κιλό φράουλες 1 κιλό ζάχαρη 1/2 λεμόνι (χυμός) Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τις ώριμες, αλλά όχι παραγινωμένες φράουλες, αφαιρούμε το κοτσανάκι και τις κόβουμε στα δύο ή στα τέσσερα, ανάλογα με το μέγεθος της φράουλας. Τις τοποθετούμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρουν βράση σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 30 ‘. Ξαφρίζουμε τον αφρό όποτε αυτό είναι αναγκαίο. Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν μένει ελαφρώς συμπυκνωμένη μάζα πάνω στην ξύλινη κουτάλα. Τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση για ακόμη 2-3΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε τη μαρμελάδα μας σε αποστειρωμένα βάζα, μέχρι πάνω. Σφραγίζουμε καλά με το καπάκι και τα γυρνάμε ανάποδα (με τη βοήθεια μιας πετσέτας, για να μην καείτε) . Τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν. Καλή επιτυχία!
Εύκολη μαρμελάδα φράουλα με μόνο 3 υλικά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Φτιάχνουμε παραδοσιακή καρυδόπιτα Εύκολη συνταγή για να φτιάξετε και εσείς το αγαπημένο σας γλυκό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γρήγορο τοστ με μπέικον και αβοκάντο Χορταστικό τοστ με μπέικον και αβοκάντο, υπέροχη ιδέα για το απογευματινό το δικό σας και γιατί όχι των παιδιών;... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολο γλυκό τιραμισού H σπιτική και εξίσου νόστιμη εκδοχή του αγαπημένου μας τιραμισού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Για σνακ: Φτιάχνουμε κυμαδοπιτάκια Κυμαδοπιτάκια που μπορείτε να καταναλώσετε ως σνακ ή και σαν κυρίως γεύμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε κλασικό ρυζόγαλο Κλασικό και αγαπημένο, το ρυζόγαλο είναι η ιδανική επιλογή για μια κρύα και θρεπτική λιχουδιά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπανακοκεφτέδες με φέτα Θρεπτικοί σπανακοκεφτέδες με τυρί φέτα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ