Σε μια νέα μελέτη 73 γυναικών στο North Middlesex Hospital του Λονδίνου διαπίστωσαν ότι η τεχνητή γονιμοποίηση ήταν πάνω από τρεις φορές πιο επιτυχής όταν χρησιμοποίησαν το δεύτερο από τα δύο δείγματα σπέρματος που συλλέχτηκαν μέσα στο διάστημα της ίδιας ώρας. Αυτή η μέθοδος οδήγησε σε ποσοστό εγκυμοσύνης το 20,5 %, σε σύγκριση με το σύνηθες 6% για τη μέθοδο της ενδομήτριας σπερματέγχυσης όπου μελετήθηκαν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν στην ετήσια συνάντηση European Society of Human Reproduction and Embryology (Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας). Λοιπόν, τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για τη σεξουαλική σας ζωή;

Έχετε έναν ακόμη λόγο να ακυρώσετε τα σχέδιά σας για βραδινή έξοδο και να περάσετε τη νύχτα στο κρεβάτι, αν ψάχνετε τρόπο για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος.

Από τη στιγμή που αυτό το σενάριο μιμείται το σεξ περισσότερο από μία φορά μέσα σε μια ώρα, ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και ειδικός σε θέματα γονιμότητας, Gulam Bahadur, D.Phil., δήλωσε στην Daily Mail ότι «Είναι λογικό να υποθέσουμε πώς το ίδιο αποτέλεσμα θα ισχύει και για εκείνα τα ζευγάρια που προσπαθούν να συλλάβουν με φυσικό τρόπο». Με άλλα λόγια, έχετε τώρα έναν ακόμη λόγο να ακυρώσετε τα σχέδιά σας για βραδινή έξοδο και να περάσετε τη νύχτα στο κρεβάτι, αν ψάχνετε τρόπο για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος. Αυτό βέβαια με τον όρο ότι ο άντρας εκσπερματώνει δύο φορές μέσα σε μια ώρα αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν για κάθε άντρα, οπότε προφανώς η τεχνική αυτή έχει τους περιορισμούς της. Ωστόσο, ο ειδικός επιστήμονας στην αναπαραγωγή Jackson Kirkman-Brown, MBE, P.hD., δήλωσε στην Daily Mail ότι η αύξηση σε εγκυμοσύνες με το δεύτερο δείγμα ήταν πιθανό να οφείλεται στην υψηλότερη ποιότητα του νεότερου σπέρματος, πράγμα που θα σήμαινε ότι περιμένοντας λιγότερο χρόνο μεταξύ των επαφών είναι πιο αποτελεσματικό, ακόμη και αν ξεπεράστε το χρονικό όριο της μίας ώρας. Τα αποτελέσματα αυτά σημαίνουν, επίσης, ότι αν δεν επιθυμείτε να συλλάβετε, πρέπει να προσέχετε περισσότερο όταν η ερωτική σας συνέβρεση διαρκεί πολύ. Μπορεί να παρουσιάζει μεγαλύτερες πιθανότητες να μείνετε έγκυος, από τη μία φορά, αλλά, όπως πάντα, η προστασία είναι το κλειδί αν δεν είστε έτοιμοι να γίνετε γονείς.