Τι μπορεί να μας κάνει ένα κουνούπι Να μεταφέρει ιούς ή βακτήρια ικανά να δημιουργήσουν πυρετό, εμετούς, διάρροιες, ίλιγγο ή ακόμη και εγκεφαλίτιδα. Να προκαλέσει ήπιες ή έντονες αλλεργικές αντιδράσεις τοπικά στο σημείο του τσιμπήματος. Μπορεί να παρουσιαστούν κοκκίνισμα, φουσκάλα, οίδημα, φαγούρα. Στα πιο ευαίσθητα παιδιά μπορεί να πρηστεί η μύτη, τα αφτιά, τα χείλη αλλά και ολόκληρο το σώμα. Γενικά μέτρα προφύλαξης

Καταρχάς στήνουμε την αντικουνουπική μας «ασπίδα», εμπιστευόμενες μια μάρκα με αποδεδειγμένα αποτελέσματα όσον αφορά την προστασία που μπορεί να μας προσφέρει.

·       Το Raid είναι η Νο1 μάρκα σε μερίδιο στην Ευρώπη, στην κατηγορία των εντομοκτόνων. Μετά το επιτυχημένο λανσάρισμα της πλατφόρμας Raid Night & Day, το 1ο προϊόν στην κατηγορία με τεχνολογία με πυριτιούχο πλακίδιο και αποτελεσματική προστασία ενάντια σε κουνούπια και μύγες, το Raid καινοτομεί και πάλι με ένα νέο προϊόν, την αυτόματη συσκευή Raid Liquid. 

Η νέα αυτόματη συσκευή του Raid Liquid ήρθε για να μας προστατέψει με τον πιο επαναστατικό τρόπο. Πώς; Φέροντας 2 πολύ χρήσιμα και πρωτοπορικά χαρακτηριστικά:

1ον: Μας επιτρέπει να ρυθμίσουμε την ένταση της συσκευή μας (χαμηλή, μέτρια & υψηλή) ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε ώστε να είμαστε ήσυχοι χωρίς τσιμπήματα κουνουπιών.

και

2ον: Μας επιτρέπει να ρυθμίσουμε το χρόνο λειτουργίας του σε 8 ή 12 ώρες κάτι που ουσιαστικά μας επιτρέπει απλώς να ξεχάσουμε τη συσκευή και να μην ασχολιόμαστε με το να τη βάζουμε και να τη βγάζουμε. Ορίζουμε πόση ώρα θέλουμε να δουλεύει, κι αυτή ανάβει και σβήνει μόνη της. Τέλειο δεν είναι;

  

Αντικουνουπική προστασία για…αφηρημένες μαμάδες Ό,τι πρέπει για τις ομαμάδες που ξεχνούν να βάλουν αντικουνουπική κάθε βράδυ, με αποτέλεσμα οι νυχτερινοί επισκέπτες να χτυπούν…ξαφνικά! Με τη νέα συσκευή Raid Liquid, δεν χρειάζεται να θυμάται να τοποθετεί την συσκευή στην πρίζα κάθε νύχτα και η συσκευή λειτουργεί μόνο για όσο χρειάζεται, εξοικονομώντας προϊόν, ενέργεια και κατ’ επέκταση χρήματα. Η νέα αυτή αυτόματη συσκευή Raid Liquid προσφέρει αποτελεσματική προστασία από κουνούπια και κουνούπια τίγρης για έως και 40 νύχτες και είναι συμβατή με τα ήδη υπάρχοντα ανταλλακτικά Raid Liquid. Βασικό επίσης και δεν πρέπει να το ξεχνάμε: πάντα ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του κατασκευαστή.       

·       Γενικά στα νεογνά και στα βρέφη μέχρι 4-6 μηνών επειδή αντεδείκνυται η χρήση φαρμακευτικών αντικουνουπικών, τοποθετούμε πάντα κουνουπιέρα στην κούνια του παιδιού.

·       Τοποθετούμε άοσμες συσκευές απώθησης στο χώρο όλο το 24ωρο αλλά με ανοιχτά παράθυρα ή πόρτες και αντικουνουπικές σίτες στα ανοίγματα του σπιτιού (όπως παράθυρα, φεγγίτες, αεραγωγοί τζακιού).

·       Χρησιμοποιούμε ανεμιστήρα δαπέδου ή οροφής γιατί ο αέρας απομακρύνει τα κουνούπια. 

·       Εξαφανίζουμε κάθε παρουσία στάσιμου νερού κοντά στο παιδί όπως ποτήρια, μπιμπερόν, πιπίλες, βάζα, ενυδρεία, ποτίστρες ζώων και πουλιών κ.λπ.

·       Προτιμάμε ρούχα που καλύπτουν όσο περισσότερο γίνεται το σώμα (πιο αποτελεσματικά τα ανοιχτόχρωμα και φαρδιά ρούχα).  

·       Προτιμάμε τις λάμπες κίτρινου χρώματος για φωτισμό εξωτερικών χώρων (προσελκύουν λιγότερο τα κουνούπια).

·       Ποτίζουμε τις πρωινές ώρες και φροντίζουμε να μη μένει στο έδαφος πολλή υγρασία.

·       Προστατεύουμε τους χώρους όπου κινούνται τα παιδιά ιδιαίτερα τις «κρίσιμες» ώρες, μια που τα περισσότερα είδη κουνουπιών τσιμπούν από τη δύση του ηλίου μέχρι το χάραμα.    

Αν ακολουθήσουμε αυτά τα μικρά tips, τα κουνούπια δεν θα θέλουν με τίποτα να έρθουν επισκέπτες στο δικό μας σπίτι. Καλύτερα για μας!