Στο επίκεντρο της στρατηγικής του, η οποία αναπτύσσεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: Υγεία, Αθλητισμός, Απασχόληση, βρίσκονται τα παιδιά και οι νέοι, το πιο πολύτιμο κεφάλαιο της ελληνικής κοινωνίας.

Θέτοντας ως προτεραιότητα την Υγεία των παιδιών τον Απρίλιο του 2014, ο ΟΠΑΠ ανέλαβε την ανακαίνιση των νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού». Τον  Νοέμβριο του 2015, ο ΟΠΑΠ παρέδωσε τους δύο πρώτους, πλήρως ανακαινισμένους ορόφους στα Νοσοκομεία Παίδων, και το έργο της ανακαίνισης συνεχίζεται.

Στηρίζοντας τα παιδιά, ο ΟΠΑΠ επενδύει στο ίδιο το μέλλον του Αθλητισμού. Από το 2014 υλοποιεί το καινοτόμο πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ» το οποίο αναπτύσσει ολοκληρωμένα και πολύπλευρα τον νεανικό αθλητισμό. Στόχος του προγράμματος είναι να αναβαθμίσει τα πρότυπα της αθλητικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας τον εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό ρόλο του αθλητισμού. Το πρόγραμμα στηρίζει 125 ερασιτεχνικές ακαδημίες σε όλη την χώρα, βρίσκεται στο πλευρό 10.400 μικρών αθλητών, ενισχύει την τεχνική κατάρτιση των 450 προπονητών των ακαδημιών και προσφέρει συμβουλές, καθοδήγηση και υποστήριξη σε 20.000 γονείς. Στο πλαίσιο του προγράμματος των Αθλητικών Ακαδημιών, ο ΟΠΑΠ διοργανώνει, μεγάλες γιορτές αθλητισμού – φεστιβάλ σε δέκα πόλεις της Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ.Καμίλ Ζίγκλερ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο ΟΠΑΠ αποτελεί αναπόσπαστο κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με παρουσία 58 ετών, o ΟΠΑΠ έχει αποδειχθεί ότι είναι κάτι παραπάνω από μια εταιρεία με κοινωνικό έργο. Είναι ένας υπεύθυνος εταίρος της ελληνικής κοινωνίας για την επίτευξη κοινών στόχων. Με όραμα ένα καλύτερο αύριο για τη νέα γενιά έχουμε ενεργό ρόλο, ιδίως σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, και υλοποιούμε σημαντικές πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν  την υγεία, προωθούν τις πραγματικές αθλητικές αξίες και στηρίζουν την απασχόληση».

Στα οκτώ φεστιβάλ που έχουν πραγματοποιηθεί σε Ξάνθη, Ιωάννινα, Άργος, Λάρισα, Ηράκλειο Κρήτης, Πάτρα, Αθήνα και Κατερίνη, ο ΟΠΑΠ έχει μοιραστεί τη χαρά του αθλητισμού με 6.500 παιδιά και του 10.850 γονείς και συνοδούς τους. Το ταξίδι των Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ συνεχίζεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αποστολή του προγράμματος είναι η επιλογή και ολοκληρωμένη υποστήριξη αναπτυσσόμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, ώστε μέσα από την ανάπτυξή τους να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και κατ’ επέκταση να ενισχύσουν την ελληνική αγορά.

Περισσότερες πληροφορίες για την Εταιρική Υπευθυνότητα του ΟΠΑΠ στο www.somethingbetter.gr/