Τα γράμματα είναι η βάση της γλώσσας, της επικοινωνίας, των ανθρώπινων σχέσεων. Ιδιαίτερα για τα παιδιά τα γράμματα είναι ο πρωταρχικός σύνδεσμός τους με τον κόσμο, η εξωτερίκευση των συναισθημάτων τους, το έναυσμα για να αλληλεπιδράσουν με το περιβάλλον τους. Μαθαίνοντας τα γράμματα, μαθαίνουν την ίδια τη ζωή!

Τα παιδιά μαθαίνουν με φυσικό τρόπο μέσα από το παιχνίδι. Απορροφούν και επεξεργάζονται όλες τις νέες πληροφορίες σχετικά με το χώρο, το περιβάλλον, τον κόσμο γύρω τους με όλες τις αισθήσεις τους, όλη την ενέργεια και την παρατηρητικότητά τους.  Με αυτό τον τρόπο εξασκούν την αντίληψή τους, καλλιεργούν τη νοημοσύνη τους και εξοικειώνονται με  νέες ιδέες, μετατρέποντάς τις σε πράξη.
Τα γράμματα και οι ήχοι τους είναι τα δομικά στοιχεία της μητρικής μας γλώσσας. Όταν τα παιδιά αρχίζουν να μαθαίνουν για αυτά τα ενδιαφέροντα γλωσσικά σύμβολα, ενστικτωδώς αναπτύσσεται η περιέργειά τους για το τί μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτούς τους ήχους, δηλαδή τι όψη, οσμή ή γεύση πιθανότατα έχουν.
Μπορείτε να βρείτε πολλούς τρόπους για να τονώσετε το ενδιαφέρον του παιδιού σας στην όμορφη  περιπέτεια της γλωσσικής εξερεύνησης. Χρησιμοποιήστε αυτό που ήδη αγαπούν να κάνουν για να τα βοηθήσει να αναγνωρίζουν και να φτιάχνουν τα γράμματα και τους ήχους.  Ακολουθείστε τις συμβουλές μας με έμπνευση και κέφι και χαρίστε στον μικρό εξερευνητή της αλφαβήτας ατέλειωτες ώρες διασκέδασης, μάθησης και δημιουργίας!
* Αν τους αρέσει να βοηθούν στην κουζίνα, μπορείτε να κάνετε μπισκοτάκια και κουλουράκια και να σας βοηθήσει να πλάσετε την ζύμη σύμφωνα με τα γράμματα της ΑΒ. Όταν ψηθούν, θα είναι μια πολύ όμορφη ιδέα να επιλέξει τα μπισκότα – γράμματα του ονόματος του.
* Αν τους αρέσει να τραγουδούν, παρακινήστε τα να ψάξουν και να ξεχωρίσουν στα αγαπημένα τους τραγούδια, τα διαφορετικά γράμματα και τους ήχους τους.
* Κάντε τη φύση σύμμαχο: Αν τους αρέσει να παίζουν έξω, μπορείτε να τα βοηθήσετε να διαμορφώσουν γράμματα με ραβδιά, πέτρες και καρπούς.
* Αν τους αρέσει να ζωγραφίζουν ή να σχεδιάζουν , δώστε τους ερεθίσματα για εικόνες βάσει του αρχικού γράμματος της λέξης (π.χ. πιγκουίνος για το γράμμα π )
* Εάν αγαπούν την κατασκευή παιχνιδιών, μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους γράμματα με τμήματα ρομπότ, αυτοκινητάκια, δομικά στοιχεία ή έπιπλα από κουκλόσπιτο.
*  Δημιουργήστε το δικό σας παιχνίδι memo. Γράψτε το κάθε γράμμα σε δύο κάρτες. Επιλέξτε 6-10 γράμματα -κάρτες κάθε φορά τοποθετήστε τις κάρτες τους ανάποδα και ζητήστε από το παιδί να βρει τα όμοια. Όταν βρίσκει ένα ζευγάρι, βάλτε το στην άκρη. Όταν δεν το βρίσκει, ξαναγυρίστε τις κάρτες και αφήστε το να δοκιμάσει ξανά. Σιγά – σιγά προσθέστε και άλλα γράμματα (όχι περισσότερα από δέκα τη φορά, για να μην είναι κουραστικό). 
*  Προμηθευτείτε γράμματα – μαγνητάκια. Σε ένα μικρό πίνακα γράψτε με κιμωλία ένα γράμμα της αλφαβήτας και ζητήστε από το μικρό σας να βρει στο αντίστοιχο γράμμα – μαγνητάκι και να το τοποθετήσει στο ψυγείο. 
*  Πάρτε πλαστελίνη, φτιάξτε ένα γράμμα και  ζητήστε από το παιδάκι να σας πει ποιο είναι. Μπορείτε να κάνετε και το αντίθετο. Να ζητήσετε εσείς από το παιδί σας να σας φτιάξει το αντίστοιχο γράμμα με την πλαστελίνη
*  Τέλος, μπορείτε κάλλιστα να επιλέξετε τα τουβλάκια LEGO® DUPLO®. Μπορείτε να κατεβάσετε την αφίσα «αλφάβητο» για το δωμάτιο του παιδιού σας  ΕΔΩ (είναι βέβαια στο αγγλικό αλφάβητο) αλλά μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως πηγή έμπνευσης για τα ελληνικά γράμματα που λείπουν. 
Α για αγάπη, Π για το παιδί, T για τα τουβλάκια 

LEGO® DUPLO®, … να τα γράμματα που θ’ αγαπήσουμε πολύ!!

Κρυμμένα γράμματα και ήχοι παραμονεύουν… Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλά να τα ανακαλύψετε και να παρασύρετε το παιδάκι σας στο παιχνίδι τους!

Τρένο με Αριθμούς

Aνέβα στο Τρένο με Αριθμούς όπου η εκμάθηση των αριθμών είναι απίστευτα διασκεδαστική! Με αριθμημένα τουβλάκια LEGO® DUPLO® και 3 βαγόνια, οι νεαροί κατασκευαστές θα μάθουν αριθμητική ενώ δημιουργούν και κατασκευάζουν το δικό τους τρενάκι! Μετατρέπεται σε σήραγγα, κτίριο, σκυλόσπιτο και ακόμη περισσότερα. Περιλαμβάνει φιγούρα παιδιού LEGO® DUPLO® και ένα σκυλάκι.

Όλοι στο Τρένο με Αριθμούς για κατασκευές με μάθηση!

Μάθετε στο παιδί σας να μετρά ενώ παίζει με το Τρένο με Αριθμούς LEGO® DUPLO® με αριθμημένα τουβλάκια, παιδάκι, σκυλάκι, βάσεις βαγονιών και ακόμη περισσότερα!

• Περιλαμβάνει φιγούρα παιδιού LEGO® DUPLO®

• Διαθέτει 10 αριθμημένα τουβλάκια, σκυλάκι, 3 βάσεις βαγονιών και άλλα συνοδευτικά τουβλάκια

• Μετατρέπεται σε σήραγγα, κτίριο ή σκυλόσπιτο με οροφή που ανοίγει!

• Μάθετε στο παιδί σας να μετρά ενώ παίζει!

• Τα προϊόντα DUPLO είναι διασκεδαστικά και ασφαλή για τα μικρά χεράκια