Υλικά 2 ½ φλιτζάνια καρπούζι κομμένο σε κομματάκια χωρίς κουκούτσια 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού ¼ του φλιτζανιού ζάχαρη ½ φλιτζάνι κάποια ψιλοκομμένα φρούτα (προαιρετικά) Εκτέλεση Βάζουμε το καρπούζι, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη (και τα ψιλοκομμένα φρούτα αν θέλουμε) σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμες για γρανίτα και βάζουμε ξυλάκια από πάνω Καταψύχνουμε για 4 ώρες και οι γρανίτες μας είναι έτοιμες
Λαχταριστή γρανίτα καρπούζι σε ξυλάκια!

Οι γρανίτες είναι ένας πραγματικά δροσιστικός τρόπος για να αναζωογονηθούμε οποιαδήποτε ζεστή καλοκαιρινή μέρα! Εμείς σας δίνουμε μια πολύ γρήγορη και υγιεινή συνταγή για γρανίτα καρπούζι ( ή γρανίτα πεπόνι που γίνεται με τον ίδιον τρόπο) που θα απολαύσουν πολύ τα παιδιά!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Θρεπτικά ρεβίθια Λίγα υλικά, απίστευτα γευστική και αρωματική συνταγή, αρκεί να έχουμε κάνει την απαραίτητη προετοιμασία. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πανεύκολα μπισκότα μήλου χωρίς ζάχαρη Αν ψάχνετε για μια εύκολη, υγιεινή και νηστίσιμη συνταγή για το πρωινό σας, τότε αυτήν πρέπει σίγουρα να τη... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μανιτάρια φρικασέ Ποιος είπε ότι το φρικασέ γίνεται μόνο με κρέας; Κι όμως, είναι εξίσου νόστιμο με μανιτάρια! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα με ελαιόλαδο, πορτοκάλι και κανέλα Όταν ξεφουρνίσουμε τα μπισκότα, στην αρχή θα είναι μαλακά, αλλά όταν κρυώσουν, θα σκληρύνουν και θα γίνουν τραγανά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάρι γεμιστό με ρύζι Τα φρέσκα καλαμάρια θέλουν σχολαστικό καθάρισμα και προετοιμασία πριν μαγειρευτούν. Παρ’ όλ’ αυτά, η γεύση τους είναι μοναδική και... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βελούδινη ψαρόσουπα Απολαυστική ψαρόσουπα με σφυρίδα ή μπακαλιάρο και λαχανικά που θα λατρέψετε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μανιτάρια φρικασέ Σερβίρουμε το φρικασέ μανιταριών ζεστό σε πιάτα, ραντίζοντας το καθένα με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βραστό χταποδάκι Αυτό το χταποδάκι που μπαίνει πολύ βολικά σε βάζο, είναι ό,τι πρέπει για την περίοδο της νηστείας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη και γρήγορη χορτόπιτα Δε χρειάζεται πολύ χρόνο για να ετοιμαστεί και είναι ένα φανταστικό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Απολαυστικό μυδοπίλαφο Το μυστικό είναι ότι δεν τα βράζουμε τα μύδια, αλλά τα τηγανίζουμε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ