Υλικά 2 ½ φλιτζάνια καρπούζι κομμένο σε κομματάκια χωρίς κουκούτσια 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού ¼ του φλιτζανιού ζάχαρη ½ φλιτζάνι κάποια ψιλοκομμένα φρούτα (προαιρετικά)  Εκτέλεση  Βάζουμε το καρπούζι, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη (και τα ψιλοκομμένα φρούτα αν θέλουμε)  σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμες για γρανίτα και βάζουμε ξυλάκια  από πάνω Καταψύχνουμε για 4 ώρες και οι γρανίτες μας είναι έτοιμες