H ψυχή δίνει πόδια για να τρέξεις, οξυγόνο για να κολυμπήσεις, φτερά για να πετάξεις.. Η ψυχή κάνει δυνατά τα αδύνατα του σώματος, δίνει χρόνο, χώρο, υπόσταση στην ελπίδα, τη θέληση, τον αγώνα για τον καλύτερο εαυτό μας, ακόμα κι όταν όλα τα προγνωστικά, όλες οι ενδείξεις, είναι εναντίον μας.  
Ο λόγος για τον 8χρονο Bailey Matthews που με δύναμη ψυχής,  μας δίδαξε το πραγματικό νόημα της ζωής αφού κατάφερε να ολοκληρώσει το Τρίαθλο σε αγώνες του βορειο-ανατολικού York της Αγγλίας.
Τόσο με την συμμετοχή του όσο και η επίδοσή του προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση αφού κατάφερε με επιτυχία να ολοκληρώσει και τα τρία αθλήματα του Τριάθλου: κολύμπησε 100 μέτρα, έκανε ποδήλατο για 4 χιλιόμετρα και αργότερα έτρεξε 1,3 χιλιόμετρα.
Τα τελευταία 20 μέτρα πριν από τον τερματισμό του είναι απλά συγκλονιστικά – όπως τα δείτε και από το βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου- … χαρίζοντας ελπίδα σε εκατοντάδες γονείς των οποίων παιδιά πάσχουν κι αυτά από εγκεφαλική παράλυση.  
«Ο γιος μου έχει εγκεφαλική παράλυση και είναι δύο χρονών, όμως παρακολουθώντας το βίντεο αυτού του παλικαριού πραγματικά μου έδωσε ελπίδες» εξομολογείται ένας μπαμπάς.
«Bailey, ομορφιά μου, η κόρη μου που είναι δυο χρονών έχει κι αυτή εγκεφαλική παράλυση. Δεν έχεις ιδέα πόσο γέμισες την καρδιά μου με αγάπη και ελπίδα», του είπε μια μαμά.
Όταν το θαύμα δεν είναι τίποτε άλλο από τη δικαίωση του αγώνα, από το πιο βαθύ νόημα της ανθρώπινης προσπάθειας που χάρισε σε όλους μας αυτό το μοναδικό παιδί, τότε όλοι μπορούμε να έχουμε ελπίδα και πίστη στο μεγαλύτερο θαύμα του κόσμου, τη ζωή!