Υλικά Έτοιμη ζύμη για πίτσα 100 γραμμάρια βούτυρο (και έξτρα για το βουτύρωμα του ταψιού) 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 250ml κρέμα γάλακτος 1 κρόκο αυγού 5 Φέτες ζαμπόν 5 Φέτες μπέικον 100 γραμμάρια τριμμένη γκούντα 100 γραμμάρια παρμεζάνα σε φλούδες Αλάτι & Πιπέρι Εκτέλεση Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και το κρεμμύδι και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1’-2’ Κατόπιν ρίχνουμε την κρέμα και βράζουμε μέχρι να δέσει. Μόλις το μείγμα «δέσει», αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου(35×25) και απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας πάνω σε αυτό. Ρίχνουμε από πάνω τον κρόκο αυγού και με ένα κουτάλι το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Από πάνω ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τοποθετούμε ομοιόμορφα το ζαμπόν και το μπέικον, πασπαλίζουμε με τα τυριά ώστε να πάνε παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς στον αέρα για 20’-25’. Μόλις ετοιμαστεί τη βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε προαιρετικά με μαϊντανό και σερβίρουμε.
Λαχταριστή πίτσα καρμπονάρα σε 10′
Τα παιδιά λατρεύουν την καρμπονάρα. Πόσο μάλλον όταν είναι σε συσκευασία πίτσας. Εμείς σας προτείνουμε μια απλή συνταγή με τα υλικά της καρμπονάρας που θα ετοιμάσετε γρήγορα και εύκολα!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μπακαλιάρος σκορδαλιά με κουρκούτι Παραδοσιακός μπακαλιάρος για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Smoothie ανανά Φτιάξτε αυτό το smoothie μετά τη γυμναστική σας, για να βοηθήσετε το σώμα σας να ανακάμψει, με την αντιφλεγμονώδη... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ταραμοσαλάτες για όλα τα γούστα Aπό τους πιο εμβληματικούς και λατρεμένους ελληνικούς μεζέδες είναι η ταραμοσαλάτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ