Υλικά 8 αυγά 50 γρ. υποκατάστατο ζάχαρης ( μαλτιτόλη) 250 γρ. βούτυρο χωρίς λακτόζη 250 γρ. νερό λίγη βανίλια 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 750 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη 150 γρ. κακάο χωρίς γλουτένη Για το σιρόπι 400 γρ. νερό 500 γρ. κουβερτούρα υγείας χωρίς γλουτένη 40 γρ. υποκατάστατο ζάχαρης (μαλτιτόλη) 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με το υποκατάστατο ζάχαρης και χτυπάμε σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μίξερ το βούτυρο αφού πρώτα το έχουμε λιώσει, το νερό και τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε χαμηλή ταχύτητα. Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Αποσύρουμε το μείγμα από το μίξερ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα. Σε ένα πυρέξ αλείφουμε βούτυρο, ρίχνουμε λίγο κακάο στη βάση και βάζουμε τη ζύμη της σοκολατόπιτας. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά. Όσο η σοκολατόπιτα ψήνεται, ετοιμάζουμε το σιρόπι Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με το υποκατάστατο ζάχαρης. Μόλις βράσουν καλά, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Τέλος προσθέτουμε το κονιάκ και το σιρόπι είναι έτοιμο. Βγάζουμε τη σοκολατόπιτα από το φούρνο και ρίχνουμε το σιρόπι ώστε να καλύψει καλά όλο το γλυκό μας.
Λαχταριστή σοκολατόπιτα χωρίς γλουτένη
Ακόμη κι αν έχετε αποκλείσει τη γλουτένη από τη διατροφή σας, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αποκλείσετε και τα γλυκά. Εμείς σας προτείνουμε μια αφράτη και λαχταριστή σοκολατόπιτα χωρίς γλουτένη για όλη την οικογένεια!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σαλάτα με ρεβίθια και τόνο Ανανεώστε την κλασική σας σαλάτα τόνου με αυτή την υπέροχη συνταγή. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα παρμεζάνας Αλμυρό και γλυκό «παντρεύονται» με μοναδικό τρόπο, σε αυτά τα τυρένια μπισκότα που θα γίνουν τα αγαπημένα σας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπανακοπιτάκια Λαχταριστές μπουκιές μεσογειακής νοστιμιάς, με μαμαδίστικο άρωμα, ένα ιδανικό θρεπτικό σνακ για να το πάρετε μαζί στο γραφείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με λάχανο, πράσο και ντομάτα Αυτό είναι το χειμωνιάτικο comfort food του Δημήτρη Σκαρμούτσου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γλυκό βρώμης με σάλτσα καραμέλα Εύκολο light γλυκό ψυγείου για τις φορτωμένες εβδομάδες, ώστε να ξεκινάς τη μέρα σου με τον καλύτερο τρόπο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μακαρονάδα με σέσκουλα Μία ιδιαίτερη μακαρονάδα με αυτή την εξαιρετική ποικιλία παντζαριών, για εσάς που αγαπάτε τα ζυμαρικά αλλά βαριέστε τα ίδια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζαροσαλάτα με μήλο Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ