Υλικά 8 αυγά 50 γρ. υποκατάστατο ζάχαρης ( μαλτιτόλη) 250 γρ. βούτυρο χωρίς λακτόζη 250 γρ. νερό λίγη βανίλια 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 750 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη 150 γρ. κακάο χωρίς γλουτένη Για το σιρόπι 400 γρ. νερό 500 γρ. κουβερτούρα υγείας χωρίς γλουτένη 40 γρ. υποκατάστατο ζάχαρης (μαλτιτόλη) 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με το υποκατάστατο ζάχαρης και χτυπάμε σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μίξερ το βούτυρο αφού πρώτα το έχουμε λιώσει, το νερό και τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε χαμηλή ταχύτητα. Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Αποσύρουμε το μείγμα από το μίξερ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα. Σε ένα πυρέξ αλείφουμε βούτυρο, ρίχνουμε λίγο κακάο στη βάση και βάζουμε τη ζύμη της σοκολατόπιτας. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά. Όσο η σοκολατόπιτα ψήνεται, ετοιμάζουμε το σιρόπι Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με το υποκατάστατο ζάχαρης. Μόλις βράσουν καλά, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Τέλος προσθέτουμε το κονιάκ και το σιρόπι είναι έτοιμο. Βγάζουμε τη σοκολατόπιτα από το φούρνο και ρίχνουμε το σιρόπι ώστε να καλύψει καλά όλο το γλυκό μας.
Λαχταριστή σοκολατόπιτα χωρίς γλουτένη
Ακόμη κι αν έχετε αποκλείσει τη γλουτένη από τη διατροφή σας, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αποκλείσετε και τα γλυκά. Εμείς σας προτείνουμε μια αφράτη και λαχταριστή σοκολατόπιτα χωρίς γλουτένη για όλη την οικογένεια!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παντζαροσαλάτα με μήλο Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με τυρί στον φούρνο Ένας δημιουργικός τρόπος να απολαύσετε τα πράσα και να έχετε ένα ωραίο κυρίως πιάτο, που θα αγαπήσει όλη η... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική πίτα με πιπεριές Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, τα υλικά τα έχουν σχεδόν όλοι στο σπίτι και σε μια ώρα έχουμε μια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι Μυστικό: Αλάτι προσθέτουμε στο τέλος, ώστε να μην σκληρύνει το ρύζι και αργήσει να βράσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα Ετοιμάστε ένα ζουμερό θρεπτικό μπέργκερ, γεμάτο γεύση και πλούσιο σε πρωτεΐνη, με ένα «ελληνικό» twist. Σπιτικό και απολαυστικό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα πρωτεϊνικό σνακ που είναι ταυτόχρονα νόστιμο, θρεπτικό και απλό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ