Δεν θα ήταν υπέροχο αν όλοι θα μπορούσαμε να ζούμε μονιασμένοι και με μια σχετική συμπάθεια και φιλική διάθεση; Θα ήταν. Και ακόμη καλύτερα αν μια τέτοια αρμονική σχέση χαρακτήριζε αυτήν με τους γονείς και τον αρραβωνιαστικός σου; Δυστυχώς όμως, τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως τα θέλουμε και δυστυχώς όποτε οι δυο πλευρές συναντηθούν το κλίμα βαραίνει. 

Πάντα του φέρονταν ευγενικά αλλά τώρα που είστε αρραβωνιασμένοι, η στάση τους απέναντί του είναι ιδιαίτερα ψυχρή. Ποιος είναι ο λόγος που οι γονείς σου δεν είναι ενθουσιασμένοι μαζί του; Ίσως φταίει το επάγγελμά του, οι πολιτικές του πεποιθήσεις ή απλά η προσωπικότητα του. Και εκείνος ανταποδίδει την συμπάθεια; Εδώ χρειάζεσαι λίγη βοήθεια για να διατηρήσεις την ειρήνη μεταξύ τους και την ψυχραιμία σου.

Μην κάνεις τον ειρηνοποιό Δεν θα κερδίσεις τίποτα με το να προσπαθείς συνεχώς να αποδείξεις πόσο καταπληκτικός είναι. Θα πρέπει να το διαπιστώσουν μόνοι τους, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί κάποια στιγμή. Προς το παρόν, όμως, δεν έχουν καμία πρόθεση να υποχωρήσουν, γι’ αυτό άφησε τα πράγματα όπως είναι, αλλιώς το μόνο που θα καταφέρεις είναι να προκαλέσεις στρες στον εαυτό σου.

Δείξε κατανόηση Ακόμη και αν δεν εγκρίνεις την συμπεριφορά των γονιών σου, κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από την αγάπη τους για σένα. Επειδή, ίσως, ανησυχούν για το μέλλον σου. Αν, για παράδειγμα ο μέλλοντας άνδρας σου είναι ακόμη φοιτητής ενώ εσύ εργάζεσαι ή υπάρχει μια μεγάλη διαφορά ηλικίας ανάμεσα σε σένα και σε εκείνον μπορεί να αισθάνονται πως δεν θα είστε ευτυχισμένοι μαζί. Αυτές δεν είναι δικαιολογίες, αλλά πιθανές αιτίες για την ψυχρή τους στάση απέναντί του.

Κράτησέ τους σε απόσταση Μετά το γάμο, σε περιστάσεις όπως οι οικογενειακές γιορτές, που οι καλεσμένοι είναι λίγοι, ο βαθμός επικινδυνότητας συγκρούσεων μεγαλώνει. Για να αποφευχθεί οποιαδήποτε δυσάρεστη κατάσταση, βεβαιώσου ότι δεν θα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους στο τραπέζι.   Ψυχραιμία Αν είσαι ευχαριστημένη με τη σχέση σου μαζί του και οι αντιρρήσεις των γονιών σου είναι αδικαιολόγητες, μην αφήνεις την αρνητικότητα τους να σε κυριεύσει. Είναι η ζωή σου και θα αγαπάς όποιον εσύ επιλέξεις, με ή χωρίς την έγκρισή τους.

Ώρα να το αποδεχθείς Σε έναν ιδανικό κόσμο, οι γονείς σου θα έβλεπαν τον αρραβωνιαστικό σου όχι μόνο ως γαμπρό τους αλλά ως γιο τους, όμως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί σύντομα. Ίσως ακούγεται σκληρό, αλλά όσο πιο νωρίς αποδεχθείς την κατάσταση, τόσο το καλύτερο να συνηθίζεις στην ιδέα από τώρα που προσποιούνται πως τα πηγαίνουν μια χαρά.