Προετοιμάστε τα παιδιά σας για περισσότερη διασκέδαση με ευφάνταστες κατασκευές

Κάθε παιδί είναι διαφορετικό και έχει τους δικούς του ρυθμούς στα διάφορα στάδια ανάπτυξης. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να προσαρμόζουμε τα παιχνίδια τους, ανάλογα με τη φάση ανάπτυξης στην οποία βρίσκονται.

Τα σετ κατασκευών LEGO® Juniors είναι ειδικά σχεδιασμένα για το μεταβατικό στάδιο από τις κατασκευές με τα σετ LEGO® DUPLO® στα μικρότερα τουβλάκια LEGO® και δίνουν στους μικρούς κατασκευαστές, ηλικίας περίπου 4 ετών, την ευκαιρία να εξερευνήσουν νέους κόσμους το παιχνίδι και παράλληλα να βιώσουν  την αίσθηση του επιτεύγματος. Μεγάλα οχήματα, καθημερινοί ήρωες και σούπερ ήρωες, είναι οι πρωταγωνιστές στα σετ LEGO®Juniors και βοηθούν τα παιδιά να βελτιώσουν τις λεπτές κινητικές τους δεξιότητες και να αναπτύξουν πλούσια φαντασία.

Από τα τουβλάκια LEGO στα σετ LEGO® Juniors

Αναμφίβολα, η στιγμή που τα παιδιά έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τα θρυλικά τουβλάκια LEGO® είναι μαγική. Το μυαλό τους αφυπνίζεται και αποκτά νέα ερεθίσματα για τον κόσμο που τα περιβάλλει.

Τα σετ LEGO Juniors απευθύνονται σε  μικρά αγόρια και κορίτσια που έχουν ήδη κατακτήσει τις βασικές κατασκευαστικές δεξιότητες.

Ωστόσο, επειδή μπορεί να μην έχουν ακόμα αρκετή εμπειρία για να παίξουν με τουβλάκια αυτού του μεγέθους, γι’ αυτό τα σετ LEGO Junior διατίθενται με μεγαλύτερα προκατασκευασμένα κομμάτια για να κάνουν την κατασκευαστική διαδικασία ομαλότερη. Μέσω των σετ LEGO® Junior, τα τετράχρονα παιδιά διδάσκονται την υπομονή και την επιμονή, χωρίς όμως να κουράζονται άσκοπα με πολύπλοκες κατασκευές. Αυτά τα σετ είναι κατάλληλα για τη συγκεκριμένη ηλικία κι έτσι προσφέρουν με ακρίβεια τη σωστή ποσότητα πρόκλησης και δημιουργικού παιχνιδιού. Αυτά τα σετ περιλαμβάνουν αριθμημένες σακούλες με τουβλάκια και απλές οδηγίες για τους μικρούς κατασκευαστές.

Ένα πολύ σπέσιαλ δώρο

Σήμερα είναι σπουδαία μέρα, γιατί τα δίδυμα, ο Στέφανος και η Μαρίνα, πήραν ένα πολύ σπέσιαλ δώρο από το μπαμπά τους: τα LEGO® Juniors Κτηνιατρική Κλινική της Μία και Καταδίωξη με το Ελικόπτερο της Αστυνομίας. Και τα δυο τους λατρεύουν να παίζουν με σετ κατασκευών από τότε που απόκτησαν το πρώτο τους σετ LEGO® DUPLO® όταν ήταν ενάμισι έτους. Καθώς παρουσίασαν σημαντική πρόοδο και έχουν ήδη αναπτύξει βασικές κατασκευαστικές δεξιότητες, είναι ώρα να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο της εμπειρίας των κατασκευών. Ο Στέφανος και η Μαρίνα ανυπομονούν να αρχίσουν το παιχνίδι! Ξαπλώνουν στο χαλί, και γύρω τους βρίσκονται αριθμημένα κουτιά… Τι κρύβουν άραγε στο εσωτερικό τους; Τα πρώτα τους τουβλάκια LEGO και οδηγίες! Ο μπαμπάς βγάζει μια φωτογραφία με τα ενθουσιασμένα παιδιά για να τη μοιραστεί αμέσως με τη μαμά.

 

Ασκήσεις LEGO® DUPLO®

Πιάσε τον κλέφτη… αν μπορείς

Μετά από λίγο, ο Στέφανος και η Μαρίνα σκαρφίζονται μια μεγάλη περιπέτεια. Η ιστορία τους είναι τόσο εντυπωσιακή που ούτε ο μπαμπάς ούτε η θεία Ζωή που έχει έρθει για επίσκεψη, μπορούν να αντισταθούν και παίρνουν κι αυτοί μέρος. Ο μπαμπάς αναλαμβάνει το ρόλο ενός κλέφτη που μόλις έκλεψε μερικά χρήματα και τον κυνηγάει η αστυνομία. Όλοι οι κλέφτες ξέρουν ότι πρέπει να κρύψουν τα μοχθηρά τους έργα στο σκοτάδι της νύχτας, γι’ αυτό ο μπαμπάς και τα παιδιά έφτιαξαν μια κρυψώνα με καρέκλες και κουβέρτες για να δημιουργήσουν τη σκοτεινή νύχτα. Και τώρα, ας μπούμε στη δράση! Ο Στέφανος, ένας φύλακας του νόμου και της τάξης, προσπαθεί να εντοπίσει τον κλέφτη που μόλις διέρρηξε ένα ΑΤΜ και έκλεψε ένα σωρό λεφτά. Χρησιμοποιεί το ελικόπτερο της αστυνομίας και το ΑΤΜ που περιλαμβάνονται στο σετ LEGO® Juniors Καταδίωξη με Ελικόπτερο. Πού είναι, όμως, αυτός ο κακοποιός; Ο αστυνομικός είναι αποφασισμένος να τον βρει. Ο μικρός Στέφανος ξέρει ότι αυτή είναι μια πολύ υπεύθυνη δουλειά, κι έτσι κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει τη δημόσια ασφάλεια.

Κρύψε τα χρήματα στο ασθενοφόρο

Ο κλέφτης προσπαθεί σκληρά να ξεφύγει από το νόμο, αλλά οι πιθανότητές του είναι λίγες. Στο τέλος, κάθε κακό τιμωρείται. Ενόσω τρέχει, αποφασίζει να κρύψει τα κλεμμένα χρήματα στο ασθενοφόρο που έχει παρκάρει μπροστά από τη LEGO® Juniors Κτηνιατρική Κλινική της Μία, το σπέσιαλ δώρο της Μαρίνας. Το ασθενοφόρο είναι έτοιμο να μεταφέρει τα ζώα στην κλινική για να μπορέσουν να πάρουν τα φάρμακά τους. Μέχρι τώρα, κανείς δεν βρήκε τι κρύβεται στο εσωτερικό.

Σώσε τα ζώα και σώσε τον κόσμο!

Η Μαρίνα παίζει με την καινούργια κτηνιατρική κλινική LEGO και παίρνει το ρόλο της Μία, μιας επιδέξιας κτηνιάτρου. Η Μία περνάει μία από αυτές τις πολυάσχολες μέρες και είναι πλήρως απορροφημένη με τη φροντίδα των άρρωστων και τραυματισμένων ζώων και τα βοηθά να γίνουν καλύτερα. Δεν έχει ιδέα για την εντυπωσιακή περιπέτεια που την περιμένει σε λίγα μόλις λεπτά! Αλλά ας μην βιαζόμαστε. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η κλινική έχει ήδη ανοίξει και η Μία ετοιμάζεται για τους ασθενείς της ημέρας. Ετοιμάζει το χώρο εργασίας και τον εξοπλισμό της, όπως κτηνιατρικές προμήθειες, το τραπέζι όπου τοποθετεί τα ζώα και ένα φορείο με ρόδες. Φαίνεται ότι θα είναι μια συνηθισμένη μέρα όπως όλες οι άλλες.

Η αστυνομική υπόθεση σχεδόν έκλεισε

Ξαφνικά, η Μία λαμβάνει μια επείγουσα κλήση. Ένα κουνελάκι πρέπει να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στην κλινική για μια γρήγορη θεραπεία. Μόλις ανοίγει την πόρτα του ασθενοφόρου, ανακαλύπτει το μυστικό του. Δεν διστάζει ούτε στιγμή και καλεί την αστυνομία. Ο Στέφανος απογειώνεται αμέσως με το ελικόπτερο και φτάνει επιτόπου σε λιγότερο από ένα λεπτό. Βιάζεται πάντα να βοηθήσει στην προστασία των ανθρώπων και να εξυπηρετήσει το γενικό καλό. Τα κλεμμένα λεφτά βρέθηκαν αλλά πού είναι ο κλέφτης; Το κυνήγι συνεχίζεται. Κάνε μια ευχή να βρεθεί γρήγορα!