Υλικά 1 φύλλο σφολιάτα 200 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γραβιέρα τριμμένη 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 4 μεγάλα αυγά 1 πρέζα μοσχοκάρυδο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 κ.σούπας κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια Εκτέλεση Βγάζουμε τη σφολιάτα από την κατάψυξη και την αφήνουμε να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου Στρώνουμε το φύλο σφολιάτας σε ταρτιέρα στρωμένη με λαδόκολλα και την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε για 2΄-3΄το ψιλοκοµµένο μπέικον, χωρίς άλλη λιπαρή ουσία Τοποθετούµε το µπέικον στην ψηµένη τάρτα. Βάζουµε τα αυγά σε µπολ, προσθέτουµε τα φρέσκα κρεµµυδάκια, τη γραβιέρα, την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουµε Τα χτυπάµε µε το σύρµα να αναµειχθούν καλά Τοποθετούµε την τάρτα στη µεγάλη σχάρα του φούρνου και µε προσοχή ρίχνουµε λίγο λίγο το υγρό µείγµα Βάζουµε εδώ κι εκεί τα κρύα κοµµάτια βουτύρου Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά, µέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να πήξει η κρέµα Αφήνουµε την κις λορέν να κρυώσει για 15΄-20΄και την κόβουµε σε κοµάτια *Για να σιγουρευτούµε ότι ψήθηκε η κρέµα βάζουμε ένα µαχαίρι στο κέντρο, όπως στα κέικ. Αν βγει καθαρό είναι έτοιµη.
H πιο λαχταριστή και εύκολη Κις Λορέν!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τάρτα με σπαράγγια, σπανάκι και μοτσαρέλα Σερβίρετε αυτή την αλμυρή τάρτα για δεκατιανό, μεσημεριανό γεύμα ή ως ορεκτικό στο δείπνο σας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Super berry smoothie με βρώμη Βάλτε τα αγαπημένα σας μούρα στο smoothie σας για να το κάνετε πιο υγιεινό και βρώμη για να γίνει... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυγά σκραμπλ με σολομό Αυτά τα superfood scrambled eggs είναι μια γευστική και χορταστική επιλογή για να ξεκινήσετε τη μέρα σας σωστά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ντοματοχυμός Το αγαπημένο μας φρούτο (για άλλους λαχανικό) περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τσιγαρέλι με σουπιά & λιαστή ντομάτα Το σπετσερικό είναι κερκυραϊκό μείγμα μπαχαρικών, που βρίσκουμε έτοιμο σε μπαχαράδικα ή το φτιάχνουμε αναμειγνύοντας από ¼ κ.γ. από... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ