Υλικά για το μπακλαβά 1 συσκευασία Φύλλο κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
600 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1 σοκολάτα κουβερτούρα Για το σιρόπι 300 γρ. ζάχαρη
500 ml χυμό πορτοκαλιού Για την επικάλυψη 60 γρ. κουβερτούρα
15 γρ. βούτυρο Εκτέλεση Βγάζουμε τα Φύλλα κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη από την κατάψυξη και τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, τα 50 γρ ζάχαρη, την κανέλα και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά Βουτυρώνουμε καλά ένα σκεύος 30Χ45 εκ. Βάζουμε τα μισά περίπου φύλλα στο ταψί, βουτυρώνοντας καλά ένα ένα πριν το τοποθετήσουμε Απλώνουμε το μισό μείγμα από τη γέμιση καλά πάνω στα φύλλα Προσθέτουμε 3-4 φύλλα ακόμα βουτυρώνοντάς τα και από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση Από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα καλά επίσης Χαράζουμε το γλυκό μέχρι κάτω σε 50 κομμάτια σχήματος ρόμβου Από πάνω απλώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε για μιάμιση ώρα Μισή ώρα πριν ετοιμαστεί βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το χυμό σε ένα κατσαρολάκι, φτιάχνοντας το σιρόπι Μόλις βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο το σιροπιάζουμε Αφήνουμε να κρυώσει για 4 ώρες Την ώρα αυτή λιώνετε την επιπλέον κουβερτούρα με το βούτυρο και 1 κ.σ. νερό σε ένα κατσαρολάκι πάνω από πολύ χαμηλή φωτιά ή στα μικροκύματα και ανακατεύουμε καλά Όταν κρυώσει ο μπακλαβάς ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι σοκολάτας από πάνω και σερβίρουμε «Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε…Πέτυχε!» 
Μπακλαβάς με σοκολάτα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μπισκότα παρμεζάνας Αλμυρό και γλυκό «παντρεύονται» με μοναδικό τρόπο, σε αυτά τα τυρένια μπισκότα που θα γίνουν τα αγαπημένα σας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπανακοπιτάκια Λαχταριστές μπουκιές μεσογειακής νοστιμιάς, με μαμαδίστικο άρωμα, ένα ιδανικό θρεπτικό σνακ για να το πάρετε μαζί στο γραφείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με λάχανο, πράσο και ντομάτα Αυτό είναι το χειμωνιάτικο comfort food του Δημήτρη Σκαρμούτσου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γλυκό βρώμης με σάλτσα καραμέλα Εύκολο light γλυκό ψυγείου για τις φορτωμένες εβδομάδες, ώστε να ξεκινάς τη μέρα σου με τον καλύτερο τρόπο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μακαρονάδα με σέσκουλα Μία ιδιαίτερη μακαρονάδα με αυτή την εξαιρετική ποικιλία παντζαριών, για εσάς που αγαπάτε τα ζυμαρικά αλλά βαριέστε τα ίδια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζαροσαλάτα με μήλο Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με τυρί στον φούρνο Ένας δημιουργικός τρόπος να απολαύσετε τα πράσα και να έχετε ένα ωραίο κυρίως πιάτο, που θα αγαπήσει όλη η... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ