Τσουρέκι: Το απόλυτο πασχαλινό «γλύκισμα» στην πιο εύκολη, γρήγορη και λαχταριστή εκδοχή του. Υλικά 325γρ. αλεύρι σκληρό 20γρ. μαγιά 90γρ. ζάχαρη 80γρ. βούτυρο αγελάδος 60ml γάλα 50ml νερό ξύσμα από ½ πορτοκάλι 1 αβγό 2γρ. μαχλέπι 1½γρ. αλάτι 1½γρ. μαστίχα 1 πασχαλινό αβγό (κόκκινο) για τη διακόσμηση 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο, για επάλειψη Εκτέλεση Βάζετε το αλεύρι στον κάδο του μίξερ. Τρίβετε τη μαστίχα με τη ζάχαρη σε ένα γουδί. Βάζετε τη μαστίχα, τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε στους 30 βαθμούς και τα ρίχνετε στον κάδο του μίξερ με το αλεύρι. Χτυπάτε στη μεσαία ταχύτητα για 7 με 10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από τον κάδο. Βγάζετε τη ζύμη, τη σκεπάζετε με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Έπειτα, χωρίζετε το ζυμάρι σε 2 κομμάτια και το ανοίγετε σε μακρόστενα μπαστούνια. Τα σκεπάζετε ξανά με πετσέτα και τα αφήνετε για 10 λεπτά να ξεκουραστούν. Αφού ξεκουραστεί το ζυμάρι, τα ανοίγετε λίγο ακόμα και πλέκετε τα μπαστούνια σε πλεξούδα. Ενώνετε τις άκρες τις πλεξούδας για να γίνει στρογγυλό το τσουρέκι και το τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τοποθετείτε στο κέντρο το πασχαλινό αβγό και το βάζετε σε ζεστό φούρνο στους 35 βαθμούς και το αφήνετε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Τέλος, αλείφετε με αβγό και ψήνετε στο φούρνο στους 140 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
Το πιο εύκολο και γρήγορο πασχαλινό τσουρέκι!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με τυρί στον φούρνο Ένας δημιουργικός τρόπος να απολαύσετε τα πράσα και να έχετε ένα ωραίο κυρίως πιάτο, που θα αγαπήσει όλη η... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική πίτα με πιπεριές Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, τα υλικά τα έχουν σχεδόν όλοι στο σπίτι και σε μια ώρα έχουμε μια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι Μυστικό: Αλάτι προσθέτουμε στο τέλος, ώστε να μην σκληρύνει το ρύζι και αργήσει να βράσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα Ετοιμάστε ένα ζουμερό θρεπτικό μπέργκερ, γεμάτο γεύση και πλούσιο σε πρωτεΐνη, με ένα «ελληνικό» twist. Σπιτικό και απολαυστικό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα πρωτεϊνικό σνακ που είναι ταυτόχρονα νόστιμο, θρεπτικό και απλό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φθινοπωρινή σαλάτα για πρωινό Αυτή η φθινοπωρινή σαλάτα, γεμάτη από βιταμίνες αλλά και με υπέροχη γεύση, είναι μία πολύ καλή ιδέα για ένα... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ