Σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης αλλεργίας και αλλεργικού άσθματος στο παιδί. Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Queen Mary του Λονδίνου και Μπρίστολ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ευρωπαϊκό πνευμονολογικό περιοδικό «European Respiratory Journal», ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 9.000 ζεύγη μητέρων-παιδιών. Η μελέτη συσχέτισε την καταναλούμενη από τη μητέρα ποσότητα ζάχαρης σε τροφές και σε ποτά κατά την εγκυμοσύνης, με την πιθανότητα εμφάνισης στο παιδί της αλλεργίας και αλλεργικού άσθματος στην ηλικία των επτά ετών. Σύμφωνα με την έρευνα, το 20% των μητέρων που κατανάλωναν την περισσότερη ζάχαρη, είχαν κατά μέσο όρο 38% μεγαλύτερο κίνδυνο να γεννήσουν παιδί με αλλεργία (σε ακάρεα της σκόνης, γύρη κ.α.) και 101% μεγαλύτερη πιθανότητα το παιδί τους να έχει αλλεργικό άσθμα, σε σχέση με το 20% των μητέρων με τη χαμηλότερη κατανάλωση ζάχαρης στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι το θέμα πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω, με δεδομένη την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης στο Δυτικό κόσμο.
Πόση ζάχαρη επιτρέπεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εγκυμοσύνη: Πώς να μειώσεις τις ανησυχίες του τρίτου τριμήνου μέσα σε 5 λεπτά Μια 5λεπτη πρακτική μπορεί να σε βοηθήσει να ηρεμήσεις τις σκέψεις σου, να χαλαρώσεις το σώμα σου και να... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Mood swings στην εγκυμοσύνη: Τι να περιμένετε ανά τρίμηνο; Αναρωτιέστε γιατί κλαίτε ξαφνικά ή θυμώνετε χωρίς λόγο; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς η εγκυμοσύνη επηρεάζει τις φιλίες; Η εγκυμοσύνη φέρνει πολλές αλλαγές στη ζωή μας, και οι φιλίες δεν είναι εξαίρεση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άγχος στην εγκυμοσύνη: Ο αναπάντεχος τρόπος που επηρεάζει το μωρό Το στρες στην εγκυμοσύνη επηρεάζει πολλούς μηχανισμούς του οργανισμού της μητέρας, και μαζί επηρεάζει και το έμβρυο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ