Πριν από ένα χρόνο περίπου, είχαμε δημοσιεύσει την ιστορία του μικρού Hope, ενός «σκελετωμένου» παιδιού από τη Νιγηρία, το οποίο είχαν εγκαταλείψει οι γονείς του επειδή πίστευαν ότι ήταν μάγος. Η φωτογραφία του έκανε το γύρο του κόσμου προκαλώντας παγκόσμια συγκίνηση. Μια φωτογραφία που χαράχτηκε στη μνήμη όλων ως μία από τις πιο θλιβερές και συγκλονιστικές του περασμένου έτους.
Ο μικρούλης που περιπλανιόταν για οκτώ μήνες γυμνός στους δρόμους, βρέθηκε όχι μόνο τρομερά αδυνατισμένος αλλά και γεμάτος σκουλήκια καθώς αναγκαζόταν να τρώει αποφάγια που καμιά φορά του πετούσαν διάφοροι περαστικοί.
Για καλή του τύχη, στο δρόμο του βρέθηκε η Δανέζα Anja Ringgren Loven, που έχει αφιερώσει τη ζωή της στην παροχή βοήθειας στην Αφρική. Μόλις τον είδε, έσκυψε χωρίς δεύτερη σκέψη να του δώσει νερό και να τον ταΐσει και αμέσως μετά τον τύλιξε σε μια κουβέρτα και τον πήγε στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Χάρη στην ευαισθησία της Loven, η εξέλιξη της υγείας του παιδιού είναι αξιοθαύμαστη. Μέσα σε δώδεκα μήνες μεταμορφώθηκε σε ένα υπέροχο και υγιέστατο πλάσμα, το οποίο ανταποκρίθηκε πλήρως στη θεραπεία που υποβλήθηκε.  Αυτή την εβδομάδα μάλιστα ο μικρός Hope ξεκίνησε να πηγαίνει και στο σχολείο.

Η Anja Ringgren Loven είναι ιδρύτρια του African Children’s Aid Education and Development Foundation, ενός ιδρύματος που  καλύπτει τη στέγαση, τη διατροφή και την εκπαίδευση των παιδιών. Η ίδια και ο σύζυγός της φέρονται στα άτυχα αυτά παιδιά καλύτερα και από γονείς, κάτι που αντανακλάται στα γεμάτα αγάπη και ελπίδα πρόσωπά τους.