Ορισμένοι από εμάς, είχαμε την τύχη να μεγαλώσουμε σε ένα σπίτι με κήπο. Με λίγη βοήθεια από τους γονείς μας, αγαπήσαμε την κηπουρική και μέσα από αυτή, μάθαμε να σεβόμαστε την φύση, να αγαπάμε τα φυτά, να έχουμε στην διατροφή μας τα λαχανικά και τα φρούτα και να ανακυκλώνουμε όλα τα σκουπίδια μας.
Το να μάθουμε στα παιδιά σας να αγαπάνε την κηπουρική είναι ένας τρόπος να τους διδάξουμε έννοιες όπως η οικολογία και η ανακύκλωση, να τα βοηθήσουμε να κατανοήσουν τον κύκλο ζωής των λουλουδιών και να μάθουν τα ονόματα διάφορων φρούτων και λαχανικών. Εξάλλου τα παιδιά είναι γεννημένοι κηπουροί: είναι περίεργα, τους αρέσει να μαθαίνουν μέσα από την πράξη και το σπουδαιότερο… τους αρέσει να παίζουν με το χώμα. Καλλιεργώντας τον κήπο το παιδί έχει την ικανοποίηση να φροντίζει κάτι δικό του για καιρό και παρατηρεί από πρώτο χέρι τον κύκλο της φύσης. Εξάλλου, δεν είναι καθόλου δύσκολο να δημιουργήσετε τον σπιτικό σας λαχανόκηπο, ακόμα κι αν ζείτε σε διαμέρισμα, αρκεί να σας περισσεύουν δέκα λεπτά, δύο φορές την εβδομάδα, για να ασχοληθείτε μαζί με το παιδί σας.
Και η αρχή μπορεί να γίνει αυτή την Κυριακή!!!
Κάτι μαγικό γίνεται στη φύση αυτή την εποχή…το φθινόπωρο ήρθε! Ελάτε να παρατηρήσουμε τις αλλαγές και να φυτέψουμε τους πρώτους μας σπόρους
Κυριακή 8 Οκτωβρίου 11 π.μ. Σημείο συνάντησης το Κτίριο Natura, στο Πάρκο Τρίτση.
Δηλώσεις συμμετοχής: vathoskipos@gmail.com ή 6947996539.