Υλικά 2 αυγά 80 γραμμάρια ζάχαρη καστανή 150 γραμμάρια ελαιόλαδο (αν το προτιμάτε ελαφρύ αντικαθιστάτε το ελαιόλαδο με ηλιέλαιο) 250 γραμμάρια καρότο, περασμένο από τον λεπτό τρίφτη 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ (γεμάτο) 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα Για την επικάλυψη 250 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου 150 γραμμάρια άχνη ζάχαρη 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος ξύσμα από 1 πορτοκάλι Εκτέλεση Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με την καστανή ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Ρίχνουμε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα για ακόμη 2 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε με τη σειρά το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ ενώ παράλληλα ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα από σιλικόνη. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα το αδειάζουμε σε μια φόρμα που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά Επικάλυψη Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και το αφρατεύουμε λίγο με το σύρμα. Ρίχνουμε την άχνη λίγη λίγη, χτυπώντας παράλληλα. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα και χτυπάμε ελαφρά να αφρατέψει η επικάλυψη. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το καλύπτουμε με την κρέμα τυριού με μια σπάτουλα σιλικόνης
Λαχταριστό κέικ καρότου
Ένα αφράτο, ευωδιαστό και λαχταριστό κέικ καρότου που δεν θα χρειαστείτε πάνω 20 λεπτά για να το φτιάξετε.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παντζαροσαλάτα με μήλο Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με τυρί στον φούρνο Ένας δημιουργικός τρόπος να απολαύσετε τα πράσα και να έχετε ένα ωραίο κυρίως πιάτο, που θα αγαπήσει όλη η... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική πίτα με πιπεριές Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, τα υλικά τα έχουν σχεδόν όλοι στο σπίτι και σε μια ώρα έχουμε μια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι Μυστικό: Αλάτι προσθέτουμε στο τέλος, ώστε να μην σκληρύνει το ρύζι και αργήσει να βράσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα Ετοιμάστε ένα ζουμερό θρεπτικό μπέργκερ, γεμάτο γεύση και πλούσιο σε πρωτεΐνη, με ένα «ελληνικό» twist. Σπιτικό και απολαυστικό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα πρωτεϊνικό σνακ που είναι ταυτόχρονα νόστιμο, θρεπτικό και απλό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ