Αν και καμιά συνταγή δε συναγωνίζεται τα κεφτεδάκια της γιαγιάς, αυτή η εκδοχή του διάσημου σεφ Τζέιμι Όλιβερ, είναι εξίσου πεντανόστιμη! Υλικά Για τα κεφτεδάκια 500 γραμμάρια καλής ποιότητας κιμάς από βοδινό 2 κουταλάκια μουστάρδα 1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη φρέσκο δεντρολίβανο, 1 μεγάλο αυγό ελεύθερης βοσκής θαλασσινό αλάτι φρέσκο μαύρο πιπέρι ελαιόλαδο φρέσκο δεντρολίβανο Για τη σάλτσα 800 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκο βασιλικό 1 μέτριο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδου 2 κουταλιές σούπας βαλσαμικό ξύδι Σπαγγέτι Τυρί παρμεζάνα, για τρίψιμο Εκτέλεση Σε ένα μπολ βάζετε τον κιμά, τη μουστάρδα, το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο, τη ρίγανη, το αυγό, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε καλά το μείγμα και με βρεγμένα χέρια το πλάθετε σε μικρά κεφτεδάκια Τα περνάτε από καυτό ελαιόλαδο και τα κρατάτε στην άκρη να κρυώσουν Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε ελαιόλαδο Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φύλλα βασιλικού, τις ντομάτες και το βαλσαμικό ξύδι και τα ρίχνετε στο τηγάνι για 8-10 λεπτά μέχρι η σάλτσα να αρχίζει κάπως να πήζει. Στο μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικό σε μια κατσαρόλα και όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα στραγγίζετε κρατώντας 1 ποτήρι νερό. Ρίχνετε τα μακαρόνια στη σάλτσα, προσθέτετε το νερό από τα ζυμαρικά και ανακατεύετε. Τέλος, σερβίρετε σε μια πιατέλα με τα κεφτεδάκια επάνω. Πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα
Τα κεφτεδάκια του Τζέιμι Όλιβερ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παντζαροσαλάτα με μήλο Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με τυρί στον φούρνο Ένας δημιουργικός τρόπος να απολαύσετε τα πράσα και να έχετε ένα ωραίο κυρίως πιάτο, που θα αγαπήσει όλη η... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική πίτα με πιπεριές Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, τα υλικά τα έχουν σχεδόν όλοι στο σπίτι και σε μια ώρα έχουμε μια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι Μυστικό: Αλάτι προσθέτουμε στο τέλος, ώστε να μην σκληρύνει το ρύζι και αργήσει να βράσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα Ετοιμάστε ένα ζουμερό θρεπτικό μπέργκερ, γεμάτο γεύση και πλούσιο σε πρωτεΐνη, με ένα «ελληνικό» twist. Σπιτικό και απολαυστικό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα πρωτεϊνικό σνακ που είναι ταυτόχρονα νόστιμο, θρεπτικό και απλό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ