Αυτή η 23χρονη αποφάσισε να μετατρέψει τα αρνητικά συναισθήματα που της προκαλούσε το body shaming σε κίνητρο για να χάσει βάρος.

Η αλήθεια είναι πως η παραχώρηση της θέσης στο μετρό είναι μια εξαιρετικά ευγενική κίνηση. Αρκεί να μη το κάνει κάποιος επειδή υποθέτει ότι είστε έγκυος. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι και το πιο κολακευτικό σχόλιο που μπορεί να δεχτεί μια γυναίκα, ειδικά αν όντως δεν κυοφορεί και είναι μόλις 21 χρονών.

Αυτό ακριβώς συνέβη στην φοιτήτρια εγκληματολογίας Fay Marshall και μάλιστα περισσότερες από μία φορά. Μπορεί να την πλήγωσε, αλλά τελικά λειτούργησε σαν κινητήριος δύναμη ώστε να σταματήσει να τρώει λιπαρά φαγητά και να αρχίσει να κάνει κάτι για το βάρος της το οποίο γινόταν αφορμή για αμήχανες στιγμές όπως η παραπάνω και κατ’ επέκταση για μειωμένη αυτοπεποίθηση. 

H ίδια, όπως δήλωσε στο περιοδικό Cosmopolitan, θυμάται να είναι υπέρβαρη από τότε που ήταν μικρή. Τις εποχές που ήταν στα πιο βαριά της φορούσε το μεγαλύτερο νούμερο στα ρούχα. Όταν έπαψε να χωράει μέσα σε αυτό χρησιμοποιούσε λαστιχάκια για να κλείνει τα παντελόνια της, αντί να αγοράσει ακόμα μεγαλύτερα σε μέγεθος ρούχα. Και αυτό της στοίχιζε και σε αυτοπεποίθηση και σε υγεία.  

«Ήταν ένας φαύλος κύκλος. Όσο πιο πολύ πάχαινα τόσο λιγότερη αυτοπεποίθηση είχα και όσο γινόταν αυτό τόσο περισσότερο έτρωγα», δηλώνει. Με την αυτοεκτίμηση στα τάρταρα η Fay πήγαινε για ύπνο νωρίς και δεν έβγαινε ιδιαίτερα από το σπίτι αν δεν χρειαζόταν να πάει σε κάποιο μάθημα. «Δε μου άρεσε καθόλου να βλέπω τον εαυτό μου στις φωτογραφίες και που δε μπορούσα να φορέσω ωραία ρούχα». 

Μάλιστα ισχυρίζεται ότι κυκλοφορώντας με τα ΜΜΜ, δεν ήταν λίγες φορές που οι συνεπιβάτες την είχαν περάσει για έγκυο, ενισχύοντας έτσι τις αρνητικές σκέψεις που έκανε για το σώμα της. «Αρχικά το ότι έπρεπε να εξηγήσω ότι δεν ήμουν έγκυος ήταν από μόνο του αρκετά οδυνηρό, αλλά πέρα από αυτό ήξερα ότι και που μου πρόσφεραν τη θέση τους, δεν μπορούσα να καθίσω γιατί δεν χωρούσα», λέει η Fay.

Ένα μήνα αργότερα από τα εν λόγω περιστατικά, αποφάσισε να κάνει μια καινούρια αρχή και να αλλάξει το σώμα της. Με αργά και πολύ σταθερά βήματα. Χωρίς να περιμένει θεαματικά αποτελέσματα μέσα σε μια εβδομάδα. Κάπως έτσι κατάφερε να χάσει 51 κιλά μέσα σε 2 χρόνια.

Μετά από συναντήσεις με ειδικούς και διατροφολόγους υπηρεσίας αδυνατίσματος, το πήρε απόφαση: Θα ακολουθούσε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Eγκατέλειψε το πρόχειρο φαγητό που, προηγουμένως κατανάλωνε 3 φορές την εβδομάδα και έμαθε να μαγειρεύει. Με αυτό τον τρόπο άρχισε να απολαμβάνει τα αγαπημένα της φαγητά στην πιο υγιεινή τους εκδοχή. Κάπως έτσι έχασε τα πρώτα πολλά κιλά. 

Αντί να τρώει φέτες ψωμιού με βούτυρο για πρωινό, επέλεγε βρώμη (porridge) με μούρα. Κάθε της γεύμα φρόντιζε να αποτελείται από πρωτείνες, καλά λιπαρά και σύνθετους υδατάνθρακες που έδιναν στο σώμα την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που είχε ανάγκη. 

Σειρά είχε η άσκηση με την οποία ενίσχυσε την προσπάθεια της να χάσει τα κιλά που τη βάραιναν τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά. Επέλεξε κολύμπι και πιλάτες. Αποτέλεσμα; Μέσα σε δύο χρόνια έχασε 50, 3 κιλά. Μάλιστα ανακηρύχθηκε γυναίκα της χρονιάς στον «διαγωνισμό» της εταιρείας. 

H Fay δεν στέκεται όμως στον αριθμό, αλλά στα μαθήματα που πήρε μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία και, φυσικά, στην αυτοπεποίθηση που, πλέον, υποστηρίζει πως νιώθει όταν μπαίνει σε ένα χώρο. «Παλιά κάθε φορά που πήγαινα κάπου ένιωθα ότι όλοι με κοιτούσαν και σκεφτόντουσαν πόσο «μεγάλη» ήμουν. Πλέον μπορώ να πηγαίνω οπουδήποτε και να στέκομαι ευθεία, με το κεφάλι ψηλά».