Τα πιο εύκολα και λαχταριστά muffins για που θα ξετρελάνουν τα παιδιά μας! Ιδανικά και για τον χριστουγεννιάτικο μπουφέ! Υλικά (για 16 περίπου muffins) 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γραμμάρια αλεύρι καλαμποκιού 200 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες 1 κούπα διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα (γραβιέρα, τσένταρ, ρεγκάτο) ½ κούπας γάλα 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 2 αυγά 16 λουκανικάκια cocktail Εκτέλεση Σε ένα μπολ βάζουμε τα δύο ειδών αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα, το λάδι και τα αυγά. Ανακατεύουμε με κουτάλι ή αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν με το χυλό του κέικ. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας. Λαδώνουμε την ειδική φόρμα για muffins και γεμίζουμε κάθε υποδοχή με το χυλό μέχρι τη μέση. Τοποθετούμε στο κέντρο κάθε muffin από ένα λουκανικάκι χωρίς να το βυθίσουμε στο χυλό. Ψήνουμε τα λουκανικοπιτάκια στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο για 15-20 λεπτά περίπου. Στο δεκαπεντάλεπτο ανοίγουμε το φούρνο και βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο ενός muffin. Αν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμα. Αν έχει επάνω του υπολείμματα ζύμης, τότε κλείνουμε το φούρνο και ψήνουμε για μερικά λεπτά ακόμη. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το φούρνο, καθώς και από τη φόρμα ψησίματος και τα αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν για μερικά λεπτά.
Εύκολα muffins με λουκάνικο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ριγκατόνι με κοτόπουλο, ντοματίνια και ελιές
Ριγκατόνι με κοτόπουλο, ντοματίνια και ελιές το νέο αγαπημένο πιάτο των παιδιών.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη μαρμελάδα από μανταρίνια
Σύντομα, τα μανταρίνια βγαίνουν εκτός εποχής. Η άνοιξη είναι εδώ για τα καλά και αρχίζουν και οι πρώτες μπαλκονάδες,...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γλυκιά φασολάδα με μαραθόριζα και σκόρδο
Γλυκιά από την καραμελωμένη μαραθόριζα, σκορδάτη και χορταστική αυτή η ανοιξιάτικη φασολάδα ψήνεται στον φούρνο και γίνεται ακόμα πιο...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψωμένιο γλυκό με μπανάνα και σοκολάτα
Μία απ’ τις πολλές παραλλαγές του γλυκού γίνεται με σοκολάτα, ώριμη μπανάνα και φυσικά ψωμί που περίσσεψε (αν είναι...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Με τι πάει η τηγανητή κάπαρη;
Η γνωστή μας κάπαρη, αλμυρή, κατευθείαν απ’ το βαζάκι της είναι εξαιρετική προσθήκη σε σαλάτες, βινεγκρέτ πάνω από καπνιστά...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cocktails με μέλι
Αλλά, τι γίνεται με το μέλι; Μήπως οι «φασαίοι» mixologists δεν το παίρνουν όσο σοβαρά του αξίζει;
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ελαφριές κρέπες με σπανάκι
Σήμερα, λιγουρευτήκαμε νόστιμες, αλμυρές κρέπες με σπανάκι και ρικότα, αυτό το χαρακτηριστικό, πλούσιο τυρί που αναβαθμίζει οτιδήποτε στο οποίο...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα μαυρομάτικα
Η συνταγή μας είναι για σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια, μια εξαιρετική επιλογή για το νηστίσιμο τραπέζι και όχι μόνο.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολα τάκος με γουακομόλε dip
Η σεφ Ελένη Ψαραύτη, που προσέχει τα κορίτσια μας στο σπίτι των Roomies, ετοίμασε σήμερα μεξικάνικο, απολαυστικά φαχίτας με...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Dalgona VS Proffee: Ποιον καφέ θα προτιμήσετε;
Ποιον καφέ θα προτιμήσετε, τον Dalgona ή τον Proffee;
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Twist στην γεύση: Πέστο με… ταχίνι
Το ταχίνι έρχεται να αντικαταστήσει το κουκουνάρι (αλλά και ένα μεγάλο μέρος του ελαιόλαδου) σ’ αυτή τη την ενδιαφέρουσα...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ