Τα πιο εύκολα και λαχταριστά muffins για που θα ξετρελάνουν τα παιδιά μας! Ιδανικά και για τον χριστουγεννιάτικο μπουφέ! Υλικά (για 16 περίπου muffins) 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γραμμάρια αλεύρι καλαμποκιού 200 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες 1 κούπα διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα (γραβιέρα, τσένταρ, ρεγκάτο) ½ κούπας γάλα 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 2 αυγά 16 λουκανικάκια cocktail Εκτέλεση Σε ένα μπολ βάζουμε τα δύο ειδών αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα, το λάδι και τα αυγά. Ανακατεύουμε με κουτάλι ή αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν με το χυλό του κέικ. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας. Λαδώνουμε την ειδική φόρμα για muffins και γεμίζουμε κάθε υποδοχή με το χυλό μέχρι τη μέση. Τοποθετούμε στο κέντρο κάθε muffin από ένα λουκανικάκι χωρίς να το βυθίσουμε στο χυλό. Ψήνουμε τα λουκανικοπιτάκια στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο για 15-20 λεπτά περίπου. Στο δεκαπεντάλεπτο ανοίγουμε το φούρνο και βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο ενός muffin. Αν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμα. Αν έχει επάνω του υπολείμματα ζύμης, τότε κλείνουμε το φούρνο και ψήνουμε για μερικά λεπτά ακόμη. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το φούρνο, καθώς και από τη φόρμα ψησίματος και τα αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν για μερικά λεπτά.
Εύκολα muffins με λουκάνικο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παντζαροσαλάτα με μήλο Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με τυρί στον φούρνο Ένας δημιουργικός τρόπος να απολαύσετε τα πράσα και να έχετε ένα ωραίο κυρίως πιάτο, που θα αγαπήσει όλη η... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική πίτα με πιπεριές Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, τα υλικά τα έχουν σχεδόν όλοι στο σπίτι και σε μια ώρα έχουμε μια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι Μυστικό: Αλάτι προσθέτουμε στο τέλος, ώστε να μην σκληρύνει το ρύζι και αργήσει να βράσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα Ετοιμάστε ένα ζουμερό θρεπτικό μπέργκερ, γεμάτο γεύση και πλούσιο σε πρωτεΐνη, με ένα «ελληνικό» twist. Σπιτικό και απολαυστικό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα πρωτεϊνικό σνακ που είναι ταυτόχρονα νόστιμο, θρεπτικό και απλό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ