Συγκλονίζει η ιστορία του μικρού Karim που έχασε το μάτι του σε βομβαρδισμό.
Στην πιο τρυφερή ηλικία, στην ηλικία που το μόνο που θα έπρεπε να εισπράττει – όχι μόνο ο Karim αλλά όλα τα παιδιά του κόσμου-  είναι η αγάπη, ασφάλεια, η θαλπωρή, και η φροντίδα, ένα μωρό μόλις 2 μηνών, ο Karim βίωσε και βιώνει την φρίκη του πολέμου με τον χειρότερο τρόπο. Την περασμένη εβδομάδα σε έναν βομβαρδισμό στην ανατολική Γούτα της Συρίας,  τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφαλάκι του χάνοντας το αριστερό του μάτι.  Στην ίδια επίθεση σκοτώνεται και η μητέρα του.
Η εικόνα του Karim τυλιγμένος σε μια κουβέρτα προκάλεσε ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης: Σύροι, και όχι μόνο, αναρτούν φωτογραφίες στα social media, στις οποίες καλύπτουν με το χέρι το ένα τους μάτι.   Οι αναρτήσεις γίνονται με το hashtag #SolidarityWithKarim.
Η εκστρατεία έφτασε ακόμη και στα Ηνωμένα Έθνη, όπου ο Βρετανός διπλωμάτης Matthew Rycroft ανάρτησε στο twitter του μια φωτογραφία με τον ίδιο να βρίσκεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας και να καλύπτει με το δεξί του χέρι το μάτι του.
Ο πατέρας του Karim μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu, περιέγραψε τη ζωή υπό πολιορκία στην ανατολική Γούτα ως έναν «εφιάλτη». Πρόσθεσε ότι την φροντίδα του μικρού Karim έχουν αναλάβει τώρα τα άλλα παιδιά, ότι το μόνο που έχει η οικογένεια για φαγητό είναι ελάχιστο ψωμί και  πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρει κανείς δουλειά κάτω από αυτές τις συνθήκες.
Πέρα από το περιστατικό του Karim, δυστυχώς, καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας κι άλλες τραγικές ιστορίες παιδιών από την περιοχή, αποκαλύπτοντας τη φρίκη του πολέμου.
Τον Οκτώβριο, η ιστορία της Sahar Dofdaa, ενός βρέφους τεσσάρων μηνών που πέθανε από την πείνα, προκάλεσε διεθνή κατακραυγή. Και μπορεί τα Ηνωμένα Έθνη να προειδοποίησαν ότι πολλά είναι τα παιδιά στην περιοχή που υποφέρουν από υποσιτισμό…αλλά όπως φαίνεται… δεν ακούει κανείς! Έως πότε;;;;