Πρόκειται για μια εύκολη σούπας αποτοξίνωσης, ιδανική για ένα ελαφρύ βραδινό, για όσους το παράκαναν αυτές τις γιορτές! Και έχει μόνο 230 θερμίδες ανά μερίδα! Υλικά (για 4 μεγάλα μπολ ή 6 μικρά)  4 καρότα 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 μέτρια πατάτα 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ (περίπου στο μέγεθος του αντίχειρα), ψιλοκομμένο 200 ml χυμό πορτοκαλιού Λίγο λάδι Ελάχιστο τριμμένο μοσχοκάρυδο   αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Σε μεγάλη κατσαρόλα και μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το κρεμμύδι και το τζίντζερ. Ανακατεύετε κατά διαστήματα και σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα καρότα, την πατάτα, τον ζωμό και το χυμό πορτοκαλιού. Δυναμώνετε τη φωτιά σε μέτρια-υψηλή και μόλις αρχίζει να βράζει, κατεβάζετε τη θερμοκρασία στο πιο χαμηλό, σκεπάζετε και  αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 45 λεπτά. Χρησιμοποιώντας ένα φορητό πολτοποιητή, κάνετε μέσα στην κατσαρόλα τη σούπα πουρέ (αν την βάλετε σε μπλέντερ/μίξερ κλειστό, αφήστε την κάπως να κρυώσει). Προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Αν η σούπα είναι πηχτή, αραιώστε την με λίγο νερό ή ζωμό.