Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι η διαφορά ηλικίας στο ζευγάρι συμβάλλει σημαντικά στην επιβίωση του γάμου του.

Σύμφωνα με τους ερευνητές από το «Emory University» στην Ατλάντα, η μεγάλη διαφορά ηλικίας σημαίνει και υψηλότερα ποσοστά διαζυγίου, ενώ όσο πιο μικρή είναι η διαφορά του ζευγαριού, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχει να μείνει μαζί για πάντα.

Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες μελέτησαν τα στοιχεία από 3.000 άτομα και διαπίστωσαν ότι τα ζευγάρια με διαφορά ηλικίας 5 χρόνων έχουν 18% πιθανότητες να χωρίσουν, συγκριτικά με εκείνα που είναι συνομήλικα. Το ποσοστό ανεβαίνει στο 39%, όταν η διαφορά φτάνει τα 10 χρόνια, ενώ σκαρφαλώνει στο 95% όταν αγγίζει τα 20 χρόνια.

Όμως, η μεγάλη διαφορά ηλικίας παίζει αρνητικό ρόλο και στη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού. Όπως τονίζει ο σεξολόγος Φραν Γουόλφις, ενώ στις γυναίκες μέσης ηλικίας η σεξουαλική επιθυμία αυξάνεται, στους άντρες μειώνεται σταδιακά.

Ωστόσο, αν θέλετε να κρατήσει ο γάμος σας, καλό είναι να ξέρετε ότι τα 2 πρώτα χρόνια είναι σημαντικά. Αν καταφέρετε να μείνετε μαζί με το έτερον ήμισυ για 2 χρόνια, τότε έχετε 43% πιθανότητες να μη χωρίσετε ποτέ. Και το ποσοστό ανεβαίνει στο 94%, αν η συμβίωσή σας αντέξει για μία 10ετία!