Μια εύκολη και πολύ νόστιμη μανιταρόσουπα. Μια συνταγή ιδανική γι΄αυτές τις υγρές και κρύες ημέρες του χειμώνα! Υλικά (για 4 άτομα) 500 γραμμάρια μανιτάρια λευκά σε φετάκια 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 πράσο σε ροδέλες 1 πατάτα σε κυβάκια 2 κ.σ. βούτυρο  2 λίτρα ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό 3-4 κλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο 2-3 κλαράκια θυμάρι φρέσκο αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια για 10 λεπτά μέχρι να σταματήσουν να βγάζουν υγρά και να μαραθούν. Προσθέτουμε στα μανιτάρια την πατάτα,το κρεμμύδι και το πράσο και ανακατεύουμε. Βάζουμε αλάτι και προσθέτουμε το ζωμό και το θυμάρι. Βράζουμε τη σούπα για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αλέθουμε τη σούπα στο μπλέντερ ή τη χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ χειρός μέσα στην κατσαρόλα. Αρωματίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.