Αν σήμερα αισθάνεστε κάπως, πιο θλιμμένοι και κουρασμένοι από κάθε άλλη Δευτέρα, μην ανησυχείτε..  υπάρχει λόγος. Και μάλιστα επιστημονικός. Πρόκειται για το Blue Monday, την πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου.  Όσο παράξενο κι αν ακούγεται η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου έχει αποδειχθεί και μαθηματικά ότι είναι η πιο μελαγχολική ημέρα του χρόνου, ειδικά για τους κάτοικους του Δυτικού κόσμου.

Γιατί όμως; Λόγοι υπάρχουν και αν τους ρίξετε και εσείς μια ματιά θα συμφωνήσετε ότι όντως, συντρέχουν πολλοί λόγοι για να είναι η σημερινή μέρα πιο… βαριά από τις υπόλοιπες:  – Ο κρύος και μουντός καιρός του Ιανουαρίου  – Τα κιλά από τις γιορτές – Τα πολλά έξοδα που κάναμε στις γιορτές – Η συνειδητοποίηση ότι μάλλον δεν θα υλοποιήσουμε καμία από τις αποφάσεις που λάβαμε για το νέο έτος 

Η συγκεκριμένη Δευτέρα τη χρονιάς βαπτίστηκε Βlue Monday και ανακοινώθηκε ως τέτοια, για πρώτη φορά, στις 24 Ιανουαρίου 2005. Με βάση τον αλγόριθμο που εφηύρε ο Δρ Κλιφ Άρναλ, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, η πιο χαρούμενη μέρα της χρονιάς αναμένεται να είναι η 24 ή 25 Ιουνίου.