Φτιάξτε εύκολα ένα λαχταριστό προφιτερόλ σε 10 μόλις λεπτά. Κι όμως, γίνεται! Υλικά 640 ml γάλα 100 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος 150 γραμμάρια ζάχαρη 40 γραμμάρια κακάο 30 γραμμάρια κορν φλάουρ (νισεστέ) 1 μεγάλο αυγό Λίγο αλάτι 1 βανίλια Κρουασάν με γέμιση κρέμα σαμπάνιας, ή όποια άλλη λευκή γέμιση προτιμάτε. Εκτέλεση Βάζουμε λίγο παραπάνω από το μισό γάλα να βράσει σε δυνατή φωτιά. Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, αλάτι, το κακάο και ανακατεύουμε. Στο κρύο γάλα χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε το μείγμα του κακάο. Ανακατεύουμε καλά και όταν το γάλα αρχίσει να βράζει το κατεβάζουμε από την φωτιά και ενώνουμε τα δύο μείγματα. Ανακατεύουμε καλά (για να μην μας ψηθεί το αυγό) και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξει. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά για να λιώσει. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει. Σερβίρουμε την κρύα κρέμα μαζί με κομμένα κρουασανάκια. Προαιρετικά διακοσμούμε με σαντιγί και μαρασκίνο.
Λαχταριστό προφιτερόλ σε 10 λεπτά!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σπανακοπιτάκια τυλιχτά με κανταΐφι Τυλίγουμε καλά τα ρολάκια για να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκμέκ με τσουρέκι και ζαχαρωμένα καρύδια Αναρωτιέστε τι να κάνετε όλα αυτά τα τσουρέκια που σας περίσσεψαν από το Πάσχα; Η απάντηση είναι εκμέκ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατσίκι στο φούρνο Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχουμε ανά διαστήματα τα υγρά του ταψιού και συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ