Σας είχαμε παρουσιάσει την Hayley Martin, την 30χρονη μητέρα και έγκυο τότε που είναι προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση με την απόφασή της να μην διακόψει την κύηση αλλά να γεννήσει το άρρωστο μωρό της μόνο και μόνο για να δωρίσει τα όργανά του και να σώσει τουλάχιστον άλλες ψυχές που το είχαν ανάγκη.
Το βρέφος είχε διαγνωστεί με το Σύνδρομο Potter, το οποίο επηρεάζει την ανάπτυξη των νεφρών λόγω της έλλειψης υγρού στην μήτρα και ήταν βέβαιο δεν θα επιβίωνε μετά τον τοκετό παρά μερικά μόλις λεπτά.  Οι γονείς του όμως δεν το σκέφτηκαν λεπτό να διακόψουν την κύηση.  Ήθελαν το μωρό τους να σώσει άλλες ζωές αλλά και να ζήσει μέσα από αυτές.
Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμεναν. Η μικρούλα Ava-Joy γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου αλλά ήταν πολύ μικρή σε μέγεθος για να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε από τα όργανά της. Κατάφερε όμως να ζήσει μόνο για 96 λεπτά και σε αυτό το διάστημα «πρόλαβε» να κλάψει, να κουνηθεί και να κρατήσει για λίγο το δάχτυλο της μητέρας της. Οι συντετριμμένοι γονείς παρά την αναπάντεχη εξέλιξη δήλωσαν ο αυτά τα 96 λεπτά που πέρασαν με την κόρη τους ήταν συγκλονιστικά και αλησμόνητα.
«Όταν διαπιστώσαμε πως της λείπουν 55 γραμμάρια νιώσαμε συντετριμμένοι. Θα ήταν υπέροχο να μπορούσε να βοηθήσει ένα άλλο παιδί. Σχεδιάζω να δωρίσω έναν νεφρό δικό μου προς τιμήν της» δήλωσε η  Hayley.  Και συνεχίζει «Κάθε μέρα περιμένεις να ξυπνήσεις από τον χειρότερο εφιάλτη σου και δεν ξυπνάς. Αυτά τα 96 λεπτά που ήταν ζωντανή, στην αγκαλιά μας, ήταν τα καλύτερα της ζωής μας. Θα το έκανα ξανά όλο από την αρχή. Δεν θα άλλαζα αυτά τα 96 λεπτά για τίποτα στον κόσμο. Η Ava άγγιξε περισσότερες ζωές σε αυτά τα λεπτά από ό,τι εγώ σε 96 χρόνια».
Κι όπως -όλοι όσοι είμαστε γονείς μπορούμε να καταλάβουμε- λέει, αν και γνώριζαν εξαρχής το αποτέλεσμα, η απώλεια ενός παιδιού είναι πολύ δύσκολο πράγμα που δεν μπορείς να διαχειριστείς ακόμη κι αν είσαι προετοιμασμένος.