Λαχταριστές τηγανίτες σοκολάτας με σάλτσα σοκολάτας. Μια φανταστική συνταγή για όλες τις ώρες. Γιατί πάντα είναι η κατάλληλη ώρα για σοκολάτα. Υλικά Για τις τηγανίτες 1 1/3 φλιτζάνι αλεύρι 3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder ¼ φλιτζάνι ζάχαρη 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο 1 φλιτζάνι κουβερτούρα λιωμένη 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια 1¼ φλιτζάνι γάλα 1 αυγό Για τη σάλτσα σοκολάτας ¾ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο 1 φλιτζάνι κουβερτούρα λιωμένη Εκτέλεση Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, το αλάτι το κακάο και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ένα προς ένα ανακατεύοντας συνεχώς. Σε ένα τηγάνι απλώνουμε το βούτυρο μέχρι να κάψει και προσθέτουμε κάθε φορά 1/4 φλιτζάνι από το μείγμα στο τηγάνι για να έχουν οι τηγανίτες το ίδιο μέγεθος. Μόλις εμφανιστούν φυσαλίδες τα αναποδογυρίζουμε και τηγανίζουμε για άλλο ένα λεπτό. Για τη σάλτσα σοκολάτας, ζεσταίνουμε το βούτυρο και το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα και στη συνέχεια το περιχύνουμε όσο είναι ακόμα ζεστό πάνω από τις τηγανίτες.
Τηγανίτες σοκολάτας με σάλτσα σοκολάτας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σπανακοπιτάκια τυλιχτά με κανταΐφι Τυλίγουμε καλά τα ρολάκια για να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκμέκ με τσουρέκι και ζαχαρωμένα καρύδια Αναρωτιέστε τι να κάνετε όλα αυτά τα τσουρέκια που σας περίσσεψαν από το Πάσχα; Η απάντηση είναι εκμέκ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατσίκι στο φούρνο Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχουμε ανά διαστήματα τα υγρά του ταψιού και συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ