Με «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», ο τρίτος τόμος της «Ιστορίας της Φιλοσοφίας» του Ουμπέρτο Έκο, ο δεύτερος τόμος της «Λαχταριστής Κουζίνας» του Πωλ Μποκύς και το περιοδικό VITA.

Το κορυφαίο εκδοτικό γεγονός της χρονιάς δωρεάν με «Το Βήμα της Κυριακής».  

Για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα  το οκτάτομο έργο του μεγάλου ιταλού διανοητή στην ελληνική γλώσσα «Η Ιστορία της Φιλοσοφίας» του Ουμπέρτο Εκο.

Ενα έργο σύγχρονο και κατανοητό για όλους, κόσμημα για τη βιβλιοθήκη, σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις.

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, ο τρίτος τόμος, «Από τη γοητεία του Μεσαίωνα στην αυγή της Αναγέννησης».

Τα ερωτήματα από τα οποία πηγάζει ο φιλοσοφικός στοχασμός είναι απλά και αφορούν τους πάντες. «Ο καθένας από μας θέτει στη διάρκεια του βίου του φιλοσοφικά ερωτήματα, του τύπου, “ποιος είμαι;”, “υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο;”» έλεγε τον Σεπτέμβριο του 2015 ο Ουμπέρτο Εκο στην εφημερίδα «La Reppublica». Η συζήτησή αφορούσε μία από τις τελευταίες μεγάλες εργασίες του ιταλού συγγραφέα και διανοουμένου: την επιστημονική επιμέλεια (από κοινού με τον Ρικάρντο Φεντρίγκα) της «Ιστορίας της Φιλοσοφίας», ενός πολύτομου και πολύτιμου έργου που κυκλοφόρησε με την ιταλική εφημερίδα και κυριολεκτικά συνάρπασε τους γείτονες.

Οι έλληνες αναγνώστες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αυτό το έργο στη γλώσσα τους για πρώτη φορά, σε οκτώ σκληρόδετους και έγχρωμους τόμους. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι, όχι μόνο στη φιλοσοφική σκέψη, αλλά και στην ιστορία των ιδεών, των τεχνών και των επιστημών. Η «Ιστορία της Φιλοσοφίας» είναι ένα ασυνήθιστο και σύνθετο εγχείρημα. Και είναι έτσι σχεδιασμένο και γραμμένο, με ένα ύφος σύγχρονο και καθαρό, ώστε να απευθύνεται σε όλους.

Πρόκειται για ένα έργο που ξεκινά από την αρχαία Ελλάδα και τους προσωκρατικούς φιλοσόφους, διασχίζει τη μεσαιωνική και μοντέρνα Ιστορία και καταλήγει στον 20ό αιώνα.

Μαζί,

Πωλ Μποκύς

Η βίβλος της σύγχρονης γαλλικής μαγειρικής, με αφορμή τον θάνατο του «Chef του αιώνα»

Ο δεύτερος τόμος της «Λαχταριστής κουζίνας» από τον επαναστάτη της γαστρονομίας

Κεφαλή μιας ολόκληρης γενιάς μεγάλων σεφ, ο Πωλ Μποκύς ενσαρκώνει την υψηλή γαλλική μαγειρική, παραδοσιακή και κλασική αλλά παραλλήλως είναι ένας από τους πλέον δυναμικούς αντιπροσώπους της σύγχρονης τάσης της Κουζίνας. Σ’ αυτό το βιβλίο κατορθώνει να συνδυάσει με απαράμιλλο τρόπο έναν ύμνο στα λαχταριστά, ολόφρεσκα υλικά και στην προσπάθεια ανάδειξης των αρωμάτων, της γεύσης, της υφής, των συστατικών τους και μαζί την ακραία εκλεπτυσμένη τεχνική που καταλήγει τέχνη. «Η Λαχταριστή Κουζίνα», με εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα στο ενεργητικό της από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε, θεωρείται βίβλος της γαλλικής σύγχρονης μαγειρικής, πολύτιμο εργαλείο και εξαίσιο ανάγνωσμα.

Στον δεύτερο τόμο που κυκλοφορεί την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου με ΤΟ ΒΗΜΑ: Ψάρια, Μαλάκια-Οστρακοειδή, Πουλερικά, Κυνήγι, Λαχανικά, Ζυμαρικά, Γλυκίσματα

Και

VITA, το πρώτο περιοδικό υγείας και ευεξίας στην Ελλάδα.