Οι μπανάνες είναι τροπικά φρούτα και δεν αντέχουν τις χαμηλές θερμοκρασίες, αυτός είναι ο λόγος που δεν τις τοποθετούμε στο ψυγείο. Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσουμε τις μπανάνες μας είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ειδικά όταν δεν έχουν ακόμη ωριμάσει. Όταν η μπανάνα ωριμάζει, μαλακώνει, γίνεται πιο γλυκιά, πιο αρωματική, αλλά και πιο… καφέ. Αυτός ο αποχρωματισμός δεν αποτελεί ένδειξη ότι έχει χαλάσει, αλλά πρόκειται για το φυσικό μέρος της διαδικασίας ωρίμανσης της μπανάνας και σημάδι ότι το άμυλο έχει μετατραπεί σε ζάχαρη. Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσουμε τις μπανάνες νωπές για όσο το δυνατόν περισσότερο, είναι να τις αγοράσουμε όταν είναι ακόμα λίγο άγουρες και να τις αφήσουμε να ωριμάσουν σε θερμοκρασία δωματίου, χωρίς σακούλα. Το κόλπο για να μην μαυρίσουν οι μπανάνες είναι.. η πλαστική μεμβράνη. Μόλις τις αγοράσετε, το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να τις ξεχωρίσετε και να τυλίξετε με τη μεμβράνη καλά το κάθε κοτσάνι. Δείτε το βίντεο:
Το κόλπο για να μην μαυρίσουν οι μπανάνες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Daikin Altherma 4: Η σιγουριά που χρειάζεται κάθε μαμά για το σπίτι της Στην καθημερινότητα της μαμάς, υπάρχουν πολλά που απαιτούν χρόνο, οργάνωση, φροντίδα και προσοχή. Η θέρμανση δεν χρειάζεται να είναι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καθαριστής αέρα, ιονιστής ή αφυγραντήρας: Τι χρειάζεται πραγματικά μια οικογένεια Η Daikin μας βοηθά να καθαρίσουμε την ατμόσφαιρα του σπιτιού μας και να προστατέψουμε εκείνους που αγαπάμε από μικρόβια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εξασκούμε τα μαθηματικά με φυσικό και διασκεδαστικό τρόπο Τα μαθηματικά αποτελούν θεμέλιο για πολλούς τομείς της ζωής, από την τεχνολογία και τις επιστήμες μέχρι τις καθημερινές δραστηριότητες.... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χριστουγεννιάτικο δέντρο: Στολίζουμε με ασφάλεια Πίσω από τη λάμψη και την εορταστική ατμόσφαιρα κρύβονται πιθανοί κίνδυνοι για την ασφάλεια στο σπίτι και το περιβάλλον... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ