Οι μπανάνες είναι τροπικά φρούτα και δεν αντέχουν τις χαμηλές θερμοκρασίες, αυτός είναι ο λόγος που δεν τις τοποθετούμε στο ψυγείο. Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσουμε τις μπανάνες μας είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ειδικά όταν δεν έχουν ακόμη ωριμάσει. Όταν η μπανάνα ωριμάζει, μαλακώνει, γίνεται πιο γλυκιά, πιο αρωματική, αλλά και πιο… καφέ. Αυτός ο αποχρωματισμός δεν αποτελεί ένδειξη ότι έχει χαλάσει, αλλά πρόκειται για το φυσικό μέρος της διαδικασίας ωρίμανσης της μπανάνας και σημάδι ότι το άμυλο έχει μετατραπεί σε ζάχαρη. Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσουμε τις μπανάνες νωπές για όσο το δυνατόν περισσότερο, είναι να τις αγοράσουμε όταν είναι ακόμα λίγο άγουρες και να τις αφήσουμε να ωριμάσουν σε θερμοκρασία δωματίου, χωρίς σακούλα. Το κόλπο για να μην μαυρίσουν οι μπανάνες είναι.. η πλαστική μεμβράνη. Μόλις τις αγοράσετε, το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να τις ξεχωρίσετε και να τυλίξετε με τη μεμβράνη καλά το κάθε κοτσάνι. Δείτε το βίντεο:
Το κόλπο για να μην μαυρίσουν οι μπανάνες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ιώσεις: Πώς θα προστατέψεις το παιδί Επιστροφή στο σχολείο σημαίνει επιστροφή στις ιώσεις, αλλά όχι αν προστατευτείτε καταλλήλως. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ντύνοντας τις… περιπέτειες του παιδιού με Mayoral Ο όμιλος Mayoral, ηγέτης στην παιδική μόδα στην Ισπανία και με ιστορία ετών που την έχει καταστήσει σε εταιρεία... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι καλύτερες παιδικές ταινίες όλων των εποχών Ποιες ταινίες να δούμε με τα παιδιά μας ανάλογα με την ηλικία τους; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προφυλάξτε το κατοικίδιό σας από τη ζέστη Το καλοκαίρι είναι μια εποχή ξενοιασιάς και χαλάρωσης, όμως η ζέστη εγκυμονεί κάποιους κινδύνους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ