Οι μπανάνες είναι τροπικά φρούτα και δεν αντέχουν τις χαμηλές θερμοκρασίες, αυτός είναι ο λόγος που δεν τις τοποθετούμε στο ψυγείο. Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσουμε τις μπανάνες μας είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ειδικά όταν δεν έχουν ακόμη ωριμάσει. Όταν η μπανάνα ωριμάζει, μαλακώνει, γίνεται πιο γλυκιά, πιο αρωματική, αλλά και πιο… καφέ. Αυτός ο αποχρωματισμός δεν αποτελεί ένδειξη ότι έχει χαλάσει, αλλά πρόκειται για το φυσικό μέρος της διαδικασίας ωρίμανσης της μπανάνας και σημάδι ότι το άμυλο έχει μετατραπεί σε ζάχαρη. Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσουμε τις μπανάνες νωπές για όσο το δυνατόν περισσότερο, είναι να τις αγοράσουμε όταν είναι ακόμα λίγο άγουρες και να τις αφήσουμε να ωριμάσουν σε θερμοκρασία δωματίου, χωρίς σακούλα. Το κόλπο για να μην μαυρίσουν οι μπανάνες είναι.. η πλαστική μεμβράνη. Μόλις τις αγοράσετε, το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να τις ξεχωρίσετε και να τυλίξετε με τη μεμβράνη καλά το κάθε κοτσάνι. Δείτε το βίντεο:
14 Φεβρουαρίου 2018 | 12:47
Πρόσφατα Άρθρα
Σχολικά πρωινά: Η ώρα που το στρες «χτυπάει» κόκκινο
22 Απριλίου 2024, 08:00
Το Νο 1 παιχνίδι για δυνατό μυαλό από τη νηπιακή ηλικία μέχρι τη…συνταξιοδότηση!
19 Απριλίου 2024, 08:00
Quiz: Παιχνίδι γνώσεων για όλη την οικογένεια
11 Απριλίου 2024, 08:00
Πασχαλινές διακοπές στο νησί κι όχι στο χωριό γίνεται; Κι όμως γίνεται
9 Απριλίου 2024, 14:20
Οικογένεια: 3 δραστηριότητες στη φύση για καλύτερη υγεία
5 Απριλίου 2024, 08:00
Social media: Φωτογραφίες των παιδιών και 4 ακόμη πράγματα που δεν πρέπει να ανεβάζετε
31 Μαρτίου 2024, 08:00
Αλλαγή ώρας: Πώς θα προετοιμαστούμε
30 Μαρτίου 2024, 08:00
Παιδί: Βοηθήστε το να ανθίσει με αυτές τις ανοιξιάτικες δραστηριότητες
29 Μαρτίου 2024, 08:00
Kάθε παιδί πρέπει να έχει αυτές τις 3 δεξιότητες
26 Μαρτίου 2024, 08:00