Ταινία: The Perfect Selfie
Jenni Salonen, Maryam Razavi, Φινλανδία, 67′, 2016
Για εφήβους από 15+
Πόσα selfies χωράνε στην ζωή της δεκαεξάχρονης Φινλανδής instagram star Ολίβια. Τι σημαίνουν για εκείνη 20.000 followers; Το KinderDocs φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους παρουσιάζει σε πρεμιέρα για την Ελλάδα το ντοκιμαντέρ The Perfect Selfie στο οποίο θα παρακολουθήσουμε ένα χρόνο από τη ζωή της Ολίβια. Η ζωή της δεν είναι πολύ διαφορετική από εκείνη των συνηθισμένων εφήβων: μοιράζεται δημόσια ωραίες στιγμές αλλά ταυτόχρονα επικρίνει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανησυχεί για το πόσο επιφανειακοί και προκατειλημμένοι μπορεί να γίνουμε στο Instagram και στο Facebook αλλά και γνωρίζει ότι συμβάλλει στην ενίσχυση αυτής της τάσης. Παρακολουθούμε τη ζωή της Ολίβια και μαζί της ζούμε και εμείς και ό,τι δεν μοιράζεται στο διαδίκτυο. Μέσα από την ιστορία της γνωρίζουμε μια ολόκληρη γενιά σημερινών εφήβων.
Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, ώρα 12:00 Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκη
Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, ώρα 12:00 Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138
Μετά την προβολή στο Μουσείο Μπενάκη θα ακολουθήσει συζήτηση με τη Χριστίνα Ρασιδάκη, ΒΑ Ψυχολογίας, MA στις συμβουλευτικές σπουδές, που  εργάζεται ως συγγραφέας, σύμβουλος γονέων και ψυχοθεραπεύτρια.
Μετά την προβολή στη Θεσσαλονίκη θα ακολουθήσει συζήτηση με καλεσμένη την  Ειρήνη Βουτσκόγλου, Μαθηματικό – MSc Πληροφοριακά συστήματα & Συγγραφέα του βιβλίου «Τα διαδίκτυα μας».

Δείτε το τρέιλερ εδώ : https://vimeo.com/202003381

Πληροφορίες/Κρατήσεις:
Αθήνα: Για να φέρετε το σχολείο σας ή να κάνετε ομαδική κράτηση στο KinderDocs παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Μουσείο Μπενάκη, τηλ.: 210 3671067-9 (Δευτέρα-Πέμπτη 10.00-14.00). Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138, Πέμπτη & Κυριακή 10:00-18:00, Παρασκευή & Σάββατο 10:00-22:00. Θεσσαλονίκη: Επικοινωνήστε με το Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγικών Προγραμμάτων του Μακεδονικού Μουσείου Συìγχρονης Τεìχνης, τηλ: 2310240002 (Πέμπτη-Σάββατο 9.00-17.00, Κυριακή 11.00-15.00)
Είσοδος: 3€ (παιδιά), 6€ (ενήλικες)
Τι είναι to KinderDocs
Είναι η δεύτερη χρονιά του KinderDocs, τoυ φεστιβάλ ντοκιμαντέρ με βραβευμένες ταινίες φτιαγμένες για παιδιά και νέους, αλλά και εκπαιδευτικούς, γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, θείες, θείους, νονούς, νονές και τους φίλους σας. Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τη μαγεία της τέχνης του ντοκιμαντέρ και να δοκιμάσουμε νέους τρόπους επικοινωνίας, με αφορμή ιστορίες που μας αφορούν όλους και μιλάνε για εφηβεία, φιλία, εκπαίδευση, δημιουργικότητα, έκφραση, ψυχολογία, οικογενειακές σχέσεις, τέχνη, μετανάστευση, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαδίκτυο, περιβάλλον. Κάθε ταινία, έμπνευση για δημιουργικό διάλογο και δράσεις, με στόχο τη δημιουργία των νέων, σκεπτόμενων θεατών του αύριο, σήμερα. Το KinderDocs διαρκεί από τον Οκτώβριο 2017 έως τον Απρίλιο 2018. Οι προβολές και οι παράλληλες δράσεις διαρκούν μία έως μιάμιση ώρα. To φεστιβάλ KinderDocs διοργανώνει η εταιρεία Kouzi Productions σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Με την υποστήριξη του idfa, του μεγαλύτερου φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στον κόσμο, στο Άμστερνταμ, και του doxs!, του παλαιότερου και σημαντικότερου γερμανικού φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους.