Η επιδερμίδα του παιδιού είναι λεπτή και ευαίσθητη μιας και δεν έχει ακόμη δημιουργηθεί η βασική προστατευτική στιβάδα, η οποία αναπτύσσεται μετά το έβδομο έτος ζωής και ολοκληρώνεται μέχρι την εφηβεία του. Διαβάστε τι πρέπει να κάνουμε για να παραμείνει το δέρμα του, υπέροχο και απαλό.

1. Καλύψτε το 

Τι μέρες που το κρύο είναι «τσουχτερό» και ο αέρας παγωμένος, φροντίστε το παιδί σας να μην βγαίνει από το σπίτι χωρίς να φοράει σκουφί, γάντια και κασκόλ.

2. Βάλτε μια «πλούσια» ενυδατική κρέμα

Ενισχύστε το φυσικό υδρολιπιδικό μανδύα, που προστατεύει την επιδερμίδα από τις επιθέσεις, απλώνοντας, σε πρόσωπο και σώμα, μια ενυδατική κρέμα μετά το σπάνιο. Ενημερωθείτε στο φαρμακείο για κρέμες (δίχως πρόσθετα και parabens). 3. Φροντίστε το απαλά Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε για το μπάνιο και την υγιεινή του μωρού προϊόντα που περιέχουν σαπούνι, άρωμα και οινόπνευμα, τα οποία προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη ξηρότητα. 4. Στεγνώστε το Το υγρό δέρμα σκάει πιο εύκολα από το στεγνό, γι’ αυτό σκουπίζετε συχνά τη μύτη, το στόμα και τα μάγουλα του παιδιού και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν υπολείμματα από γάλα ή σάλια στα χείλη ή σε άλλα σημεία του προσώπου του.