Φτιάξτε μόνες σας σπιτικά λαχταριστά ζελεδάκια για τα παιδιά! Είναι γλυκά, φρουτώδη και βέβαια νηστίσιμα Τα παιδιά ξετρελαίνονται για τα ζελεδάκια, τις καραμέλες και τα ζαχαρωτά. Και αν και δεν είναι πάντα καλά για την υγεία, δεν μπορούμε και να τους τα στερήσουμε εντελώς. Επειδή όμως δεν είμαστε σίγουροι με τι υλικά φτιάχνονται και εάν έχουν συντηρητικά, καλύτερα να τα φτιάξουμε μόνοι μας. Υλικά 4 κουταλιές σούπας ζελατίνη 1 ποτήρι κρύο νερό 1 1/2 ποτήρι βραστό νερό 4 ποτήρια ζάχαρη 1-2 σταγόνες φυσικές χρωστικές τροφίμων επιπλέον ζάχαρη για την επικάλυψη Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα, βάζετε 1 φλιτζάνι κρύο νερό και διαλύετε την ζελατίνα ανακατεύοντας για πέντε λεπτά. Μόλις διαλυθεί συμπληρώνετε με το υπόλοιπο ζεστό νερό και την ζάχαρη. Αφήνετε το μείγμα να πάρει μια βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 25 λεπτά. Να έχετε υπόψη σας ότι πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να ανακατεύετε. Παίρνετε μικρές παγοθήκες με διάφορα σχέδια και μοιράζετε το μείγμα. Αφήνετε να κρυώσουν ή για πιο γρήγορα τα βάζετε στο ψυγείο. Αν δεν έχετε θήκες, βάζετε το μείγμα σε ένα ρηχό ταψάκι και όταν κρυώσει κόβετε με ένα μαχαιράκι σε λεπτές λωρίδες ή με ένα κουπάτ. Βάζετε σε ένα μπολ ζάχαρη και περνάτε τα ζελεδάκια από την ζάχαρη. Τα αφήνετε σε λαδόκολλα για δύο μέρες μέχρι να κρυσταλώσει καλά η ζάχαρη πάνω τους και είναι έτοιμα
Σπιτικά λαχταριστά ζελεδάκια για τα παιδιά!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σφυρίδα με ελαιόλαδο Η σφυρίδα είναι ένα ψάρι χαμηλής θερμιδικής αξίας. Αποτελεί, επίσης, καλή πηγή πρωτεϊνών και αμινοξέων. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια ζεστά με λίγη φέτα στο πλάι, πασπαλισμένα με λίγο φρέσκο μαϊντανό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ντολμαδάκια με σουπιά Αν θέλουμε, προσθέτουμε στα υλικά της γέμισης και το μελάνι της σουπιάς. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική τυροκαυτερή Μπορούμε να κάνουμε την τυροκαυτερή με κόκκινες γλυκές πιπεριές και γιαούρτι! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ