Βίντεο: Είσαι πολύ δυνατή. Το ξέρεις;

Η ActionAid με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, παρουσιάζει βίντεο με γυναίκες τη στιγμή που τους υπενθυμίζεται μία απλή αλήθεια: ότι είναι δυνατές! Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, το 1995 μόλις 13 χώρες είχαν θεσπίσει νόμους κατά της ενδοοικογενειακής βίας ενώ το 2016 ο αριθμός είχε φτάσει τις 137.  Το 2011 το […]
5 Μαρτίου 2018 | 13:29
Η ActionAid με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, παρουσιάζει βίντεο με γυναίκες τη στιγμή που τους υπενθυμίζεται μία απλή αλήθεια: ότι είναι δυνατές!
Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, το 1995 μόλις 13 χώρες είχαν θεσπίσει νόμους κατά της ενδοοικογενειακής βίας ενώ το 2016 ο αριθμός είχε φτάσει τις 137.  Το 2011 το ποσοστό των γυναικών που είχαν δικό τους τραπεζικό λογαριασμό έφτανε 47% ενώ τρία χρόνια αργότερα, το 2014 ήταν 58%.
Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, περίπου τα δύο τρίτα των χωρών στις αναπτυσσόμενες περιοχές πέτυχαν την ισότητα των φύλων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ενώ σε 46 χώρες, οι γυναίκες σήμερα κατέχουν πάνω από το 30% των εδρών στα εθνικά κοινοβούλια.
Σκοπός της οργάνωσης, είναι οι γυναίκες που κινηματογράφησε, από την Ουγκάντα, την Ελλάδα, το Ιράν, το Ιράκ, την Γκάνα, το Μαρόκο, το Αφγανιστάν, να εμπνεύσουν  και να στείλουν ένα μήνυμα ενδυνάμωσης στις γυναίκες του κόσμου. Στις γυναίκες που αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες και τους φόβους, που ξεπερνούν τα εμπόδια και καθημερινά καταγράφουν μικρές και μεγάλες νίκες.
Δείτε το βίντεο 

Λίγα λόγια για την ActionAid
Από την αρχή της ίδρυσής της, έχει επιλέξει να είναι στο πλευρό των γυναικών στον αγώνα τους για μία πιο δίκαιη ζωή, χωρίς βία και διακρίσεις. Στοχεύει στην εκπαίδευση και την ενδυνάμωσή τους. Δουλεύει για την πρόσβαση όλων των κοριτσιών στην εκπαίδευση και τις στηρίζει να αποκτήσουν ίσο ρόλο στην οικογένεια και την κοινωνία.
Μέσα σε ένα χρόνο στήριξε 324.000 γυναίκες σε 30 χώρες να κινητοποιηθούν και να ανακόψουν τη βία κατά γυναικών και κοριτσιών. Ακόμα, 55.000 γυναίκες σε 20 χώρες απέκτησαν δικό τους εισόδημα και κατάφεραν να έχουν έτσι πιο ισότιμη θέση στην κοινότητά τους. Οι ίδιες δεν δέχονται πια να παντρεύουν τα παιδιά τους πρόωρα, να υπόκεινται σε πρακτικές κλειτοριδεκτομής ή να τους ασκείται ενδοοικογενειακή βία. Έχουν ενδυναμωθεί και απαιτούν δικαιοσύνη όταν καταπατώνται τα δικαιώματά τους.
Στην Ελλάδα, στο Επίκεντρο, η οργάνωση στηρίζει τις γυναίκες παρέχοντας ψυχοκοινωνική υποστήριξη, νομικές και λογιστικές συμβουλές, βοήθεια για εύρεση εργασίας ενώ δημιουργεί και ποικίλα ομαδικά εργαστήρια ενδυνάμωσης.
Φέτος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, η ActionAid μας ζητάει να κάνουμε και εμείς το ίδιο. Nα πούμε στις γυναίκες που υπάρχουν στη ζωή μας ότι είναι πολύ δυνατές και ίσως αυτό είναι το πρώτο βήμα για μία αλλαγή. 
Πρόσφατα Άρθρα
Το κούρεμα που θα αντικαταστήσει το bob haircut 29 Απριλίου 2026, 08:00
Μετά τον τοκετό: Το 5λεπτο «reset» για λιγότερο πόνο στη μέση & την πλάτη 29 Απριλίου 2026, 08:00
Milky manicure: Το μανικιούρ-κόσμημα για τα άκρα σας 29 Απριλίου 2026, 08:00
Σχέση γονιών: Πώς μια «παύση» μπορεί να σας φέρει πιο κοντά 28 Απριλίου 2026, 19:00
Αν Χάθαγουεϊ: Πώς συνδυάζει τα Όσκαρ με το μεγάλωμα των παιδιών 28 Απριλίου 2026, 08:00
3 εύκολα μακιγιάζ χειλιών που «φωνάζουν» άνοιξη 28 Απριλίου 2026, 08:00
Γαλλικό μανικιούρ: Τα nail designs που ξεφεύγουν από το κλασικό σχέδιο 28 Απριλίου 2026, 08:00
Matrescence: Η μεταμόρφωση της γυναίκας σε μητέρα 27 Απριλίου 2026, 08:00
Αυτό είναι το νούμερο 1 λάθος που κάνουμε στο μακιγιάζ 27 Απριλίου 2026, 08:00
Spring clean στην επιδερμίδα 27 Απριλίου 2026, 08:00
Είστε κοκκινομάλλα; Πώς να διαλέξετε το ιδανικό για εσάς κραγιόν 26 Απριλίου 2026, 08:00
Cherry blossom nails: Το πιο όμορφο μανικιούρ της άνοιξης 26 Απριλίου 2026, 08:00
Ειλικρίνεια: Η σημασία της για το παιδί 26 Απριλίου 2026, 08:00
Πουά γαλλικό: Η τάση στο μανικιούρ που θα κατακλύσει τα SoMe 25 Απριλίου 2026, 08:00
«Mom Brain»: Πώς αλλάζει η μητρότητα τον εγκέφαλο; 25 Απριλίου 2026, 08:00
imommy.gr © 2026 - All Rights Reserved
Exit mobile version