Πώς αντιδρά το σώμα μας όταν δεν κάνουμε σεξ; Μια επιστημονική έρευνα απαντά Εάν σταματήσετε είτε εκούσια, είτε ακούσια, να κάνετε σεξ, ίσως να παρατηρήσατε κάποιες παρενέργειες ή αλλαγές στο σώμα σας. Και αυτές τις αλλαγές πιθανώς να τις βιώνουν πιο έντονα οι γυναίκες. Οι ειδικοί μας λένε ποια είναι τα σημάδια που μας δείχνει το σώμα μας όταν απέχουμε από το σεξ.

Ίσως να αισθανθείτε λυπημένη

Το σεξ είναι είναι μια εντελώς φυσική επαφή και αν δεν την έχετε συχνά, αυτό σίγουρα θα σας δημιουργήσει κάποια συναισθηματικά κενά. Ο σεξολόγος Sari Cooper λέει χαρακτηριστικά στο Reader’s digest: «Όταν οι άνθρωποι κάνουν σεξ έχουν μια έντονη σωματική επαφή, μια επαφή με το δέρμα. Και αυτή η επαφή μας δίνει απίστευτη χαρά. Αυτό ακριβώς νιώθουν και τα μωρά, όταν τα χαιδεύουμε ή όταν τα παρηγορούμε. Η επιδερμική επαφή, βοηθάει πολύ στη βελτίωση τη διάθεσης μας λόγω της απελευθέρωσης της ορμόνης ωκυτοκίνη (γνωστή και ως ορμόνη της αγάπης). Ανεπαρκής λίπανση του κόλπου  Και αυτό οφείλεται σαφώς στη μείωση των οιστρογόνων. Ωστόσο, αυτή η κολπική ξηρότητα μπορεί να κάνει το σεξ επώδυνο και να μεταμορφώσει τη σεξουαλική πράξη σε ένα μαρτύριο

Πόνοι περιόδου

Η σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια της περιόδου μειώνει τις κράμπες. Αντίθετα η αποχή από το σεξ μπορεί να τις κάνει πολύ πιο οδυνηρές. Η έλλειψη σεξ, αυξάνει τα επίπεδα άγχους Το σεξ μπορεί να μειώσει τα επίπεδα άγχους, σύμφωνα με το NHS (The National Health Service). Αν μάλιστα μέχρι πρότινος είχατε συχνή σεξουαλική επαφή και την κόψατε απότομα, τότε τα επίπεδα στρες ανεβαίνουν πολύ πιο γρήγορα.