Το πολύχρωμο ταξίδι στον κόσμο της ελληνικής βιομηχανίας συνεχίζεται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και την Κυριακή 11 Μαρτίου, διοργανώνεται μια ξεχωριστή μέρα για όλη την οικογένεια στα «160 χρόνια made in Greece».

Μοναδικές δράσεις, ξεναγήσεις, προβολές και εκπαιδευτικά προγράμματα:

Στις 11.00, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση και στο πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας της χώρας, το εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας, σε μία διαδραστική ξενάγηση μαζί με τους έμπειρους ανθρώπους του Μουσείου, να γνωρίσουν την ελληνική βιομηχανία και να ανακαλύψουν άγνωστες πτυχές της.

Στις 11.30, η βιομηχανία συναντά το παιχνίδι σε ένα συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού για οικογένειες με παιδιά 4 – 12 ετών. Όλοι μαζί θα ανακαλύψουν σπάνια μηχανήματα, παλιές διαφημίσεις, την ιστορία διάσημων ελληνικών βιομηχανιών μέσα από γρίφους και κρυμμένες πληροφορίες, με μοναδικά μας όπλα την παρατηρητικότητα, τη συνεργασία και την ταχύτητα.

Στις 12.00, οι μικροί φίλοι μπορούν να αγγίζουν πρώτες ύλες, μέταλλα και διαφορετικά υλικά, να  πειραματιστούν με μικτές τεχνικές και νέους τρόπους έκφρασης, να ζωγραφίσουν, να παίξουν και φυσικά… να διασκεδάσουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στην έκθεση και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα 160 χρόνια made in Greece. Kids edition.

Και για το τέλος, το καλύτερο! Από τις 11.00 έως τις 14.30, θα πραγματοποιηθούν προβολές σπάνιων ντοκιμαντέρ, ταινιών μικρού μήκους και οπτικοακουστικών τεκμηρίων αφιερωμένων στην ελληνική βιομηχανία, την παραγωγή, την οικονομία και τους βιομηχανικούς χώρους σήμερα.

Η πιο industrial Κυριακή του χρόνου, σας περιμένει!

*Extra tip: Την Κυριακή 11 Μαρτίου, η είσοδος στην έκθεση «160 χρόνια made in Greece» για τα παιδιά 6-12 ετών και η συμμετοχή στην ξενάγηση και στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι ελεύθερη.

Για τη συμμετοχή εκπαιδευτικά προγράμματα, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για συμμετοχή στην ξενάγηση, πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, ρωτήστε μας στο 2130109325!

*Και μην ξεχνάτε: Στις 11.00, στο κτίριο του Νέου Υδαταερίου, έχουμε τη σειρά εικαστικών παιχνιδιών «Στον Πύργο του εργοστασίου»!

Πληροφορίες Ημερομηνίες: έως 25 Μαρτίου 2018 Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή, 12.00-20.00 Σάββατο & Κυριακή, 11.00-20.00 Αίθουσες: Μηχανουργείο, Αποθήκη, Σιδηρουργείο, Προαύλιο Μηχανουργείου

Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 4 ευρώ Μειωμένο (Άνεργοι, μαθητές 6-18 ετών, φοιτητές): 2,5 ευρώ

Ξεναγήσεις: Κάθε Κυριακή στις 11.00 και τις Παρασκευές 9 και 16 Μαρτίου στις 18.00, πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις στην έκθεση «160 χρόνια made in Greece» από τους έμπειρους ανθρώπους του Μουσείου. Κλείσε την ξενάγησή σου εδώ.