Εσείς γνωρίζετε από ποια ηλικία μπορεί να τρώει το παιδί μας σοκολάτα; Γενικά, καλό θα ήταν τα παιδιά κάτω των 2 ετών να αποφεύγουν τη σοκολάτα, ιδιαίτερα τη μαύρη και τη σοκολάτα γάλακτος. Αυτά τα συγκεκριμένα είδη περιέχουν ουσίες καφεΐνης και θεοβρωμίνης. Η θεοβρωμίνη έχει μόνο το ένα δέκατο της επίδρασης της καφεΐνης και είναι ένα ασθενές διεγερτικό. Αλλά η περιεκτικότητα σε καφεΐνη στη σοκολάτα είναι συχνά ανησυχητική, λόγω του διεγερτικού της αποτελέσματος. Όταν τα παιδιά κλείσουν τον πρώτο χρόνο της ζωής τους, μπορούν να ανεχθούν μικρές ποσότητες λευκής σοκολάτας, που περιέχουν λιγότερη καφεΐνη. Ωστόσο, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, η υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα δεν το καθιστά ιδανικό ως σνακ για το μωρό. Άλλος ένας λόγος που η σοκολάτα είναι ακατάλληλα για παιδιά κάτω των 2 ετών είναι γιατί το πεπτικό σύστημα του μωρού μπορεί να μην έχει αναπτυχθεί αρκετά για να το επεξεργαστεί.
Από ποια ηλικία μπορεί να τρώει το παιδί μας σοκολάτα;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ζάχαρη: Οι πιο επικίνδυνες πηγές Η πηγή της ζάχαρης μπορεί να είναι πιο σημαντική από την ποσότητα όταν πρόκειται για την ανάπτυξη παχυσαρκίας στα... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Από τι κινδυνεύουν τα παιδιά που τρώνε μπροστά στις οθόνες; Τα παιδιά που συνηθίζουν να βρίσκονται μπροστά σε μια οθόνη κατά τη διάρκεια των γευμάτων είναι πολύ πιο πιθανό... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διατροφή: Τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τα μωρά Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη γνωστική ανάπτυξη. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παιδιά: Τι ρόλο παίζει η διατροφή του πατέρα στο άγχος και το μεταβολισμό τους; Μελέτη δείχνει ότι οι διατροφικές συνήθειες του πατέρα ίσως «παιδεύουν» τα παιδιά με επιπτώσεις στο άγχος και το μεταβολισμό... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διατροφικές διαταραχές: Ανησυχητική αύξηση στα έφηβα κορίτσια Η νευρική ανορεξία και η βουλιμία αποτελούν τις δύο συνηθέστερες σοβαρές διαταραχές διατροφής στους εφήβους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διατροφή: Οι στρατηγικές που πρέπει να αποφεύγουν οι γονείς Η προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία είναι μια σημαντική περίοδος για την καθιέρωση υγιεινών διατροφικών προτύπων. Γι' αυτό είναι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νεανικός καρκίνος: Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν τη σύνδεση με την ανθυγιεινή διατροφή Καθώς ο καρκίνος πρώιμης έναρξης αυξάνεται ανησυχητικά, οι επιστήμονες φέρνουν νέα ευρήματα στο φως για τη σχέση της νόσου... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έφηβοι: Το fast food βλάπτει τη μνήμη τους Δείτε πώς η κατανάλωση πρόχειρου φαγητού επηρεάζει τον εγκέφαλο των εφήβων. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
5 τροφές πλούσιες σε σίδηρο για να επιλέξετε στην εγκυμοσύνη Η πρόσληψη επαρκούς σιδήρου στην εγκυμοσύνη είναι σημαντική. Σε ποιες τροφές τον βρίσκουμε; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ