Λαχταριστό Fish & chips μπακαλιάρου. Ένα πιάτο εναλλακτικό για την ημέρα αυτή, που θα πείσει τα παιδιά να φάνε με χαρά μπακαλιάρο Υλικά 1 κιλό πατάτες 250 γραμμάρια αλεύρι 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 1 μικρό κουτάκι μπύρα 800 γραμμάρια μπακαλιάρου σε φιλέτα Λάδι για τηγάνισμα (ελαιόλαδο ή αν την προτιμάτε πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, προτιμήστε το ηλιέλαιο) Ένα φλιτζανάκι του καφέ ξύδι για το κουρκούτι Εκτέλεση Για τις πατάτες Κόβουμε τις πατάτες λεπτές και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό. Πριν τις τηγανίσουμε τις σκουπίζουμε ελαφρά με μια πετσέτα. Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ τηγάνι και μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε από το σκεύος με μια τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε ένα ταψί, αλλά δεν πετάμε ακόμα το λάδι. Για το ψάρι Ρίχνουμε αλεύρι σε ένα φαρδύ μπολ και αλευρώνουμε καλά τα φιλέτα του ψαριού και τα αφήνουμε μέσα στο αλεύρι μέχρι να ετοιμάσουμε το κουρκούτι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και ρίχνουμε σιγά σιγά κρύα μπύρα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί ένα εντελώς λείο κουρκούτι. Προσθέτουμε το ξύδι και ανακατεύουμε πάλι καλά. Πιάνουμε ένα κομμάτι ψαριού, τινάζουμε καλά το αλεύρι, βουτάμε στο κουρκούτι και το ρίχνουμε αμέσως σε καυτό λάδι. Τηγανίζουμε για περίπου 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά στους 180° C, ανάλογα με το πάχος του ψαριού. Βγάζουμε τα φιλέτα σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας και τα βάζουμε σε χλιαρό φούρνο για να διατηρηθούν ζεστά μέχρι να τελειώσουμε το τηγάνισμα. Ζεσταίνουμε πάλι το λάδι που είχαμε τηγανίσει τις πατάτες και τις ξανατηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να γίνουν τραγανές. Σερβίρουμε τα φιλέτα με τις πατάτες. Αν θέλουμε, ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ξίδι.
Λαχταριστό Fish & chips μπακαλιάρου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παντζαροσαλάτα με μήλο Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με τυρί στον φούρνο Ένας δημιουργικός τρόπος να απολαύσετε τα πράσα και να έχετε ένα ωραίο κυρίως πιάτο, που θα αγαπήσει όλη η... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική πίτα με πιπεριές Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, τα υλικά τα έχουν σχεδόν όλοι στο σπίτι και σε μια ώρα έχουμε μια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι Μυστικό: Αλάτι προσθέτουμε στο τέλος, ώστε να μην σκληρύνει το ρύζι και αργήσει να βράσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα Ετοιμάστε ένα ζουμερό θρεπτικό μπέργκερ, γεμάτο γεύση και πλούσιο σε πρωτεΐνη, με ένα «ελληνικό» twist. Σπιτικό και απολαυστικό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα πρωτεϊνικό σνακ που είναι ταυτόχρονα νόστιμο, θρεπτικό και απλό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ